PETKOVIĆ: Mora se saznati istina o nestalima, žrtve zaslužuju mir!

D.Z.

10. 09. 2021. u 11:15

POVODOM godišnjice pronalaska posmrtnih ostataka petočlane porodice Šutaković iz Đakovice, roditelja i troje maloletne dece koji su svirepo ubijeni, a njihova tela bačena u bunker gde su i pronađena dvadeset godina kasnije, Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, poručio je danas da istina o svim nestalima mora da se sazna, da porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir.

ПЕТКОВИЋ: Мора се сазнати истина о несталима, жртве заслужују мир!

Foto: Kancelarija za KiM

- Ne sme da se zaboravi. Na današnji dan pre tačno dve godine, 10. septembra 2019. sahranjeni su posmrtni ostaci petočlane porodice Šutaković – oca Nedeljka (63), majke Darinke (58) i tri maloletna sina Aleksandra (17), Đorđa (15) i Radomana (10), koje su pripadnici UČK brutalno pogubili - istakao je Petković u objavi na Tviteru.

On je podsetio da su Šutakovići oteti 12. juna 1999. godine u Đakovici i da su njihovi posmrtni ostaci nađeni u masovnoj grobnici na lokaciji "Bunker" 20 godina posle otmice.

- Komisija je utvrdila da su ubijeni egzekucijom, a njihova tela sakrivena su na deponiji da se nikada ne otkrije brutalna istina - dodao je direktor Kancelarije za KiM i naglasio da zbog ove petočlane porodice, Nedeljka, Darinke, Aleksandra, Đorđa i Radomana, mora da se sazna istina o svim nestalima.

- Zbog njih je dobro što će se otvoriti arhive UČK. "Bunker" je poslednja lokacija čiju je pretragu omogućila Priština i mi tražimo još devet lokacija. Porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir - poručio je u objavi na društvenoj mreži dr Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

BONUS VIDEO - MANASTIR GRADAC: Na padinama Golije stoji od 13. veka zadužbina kraljice Jelene

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)