NEDIMOVIĆ: Jeremić i Đilas selo viđali samo na reklami!

Novosti online

07. 09. 2021. u 14:04

ZA sve koji misle da poljoprivrednici imaju kolektivnu amneziju poručujem sledeće: subvencije za poljoprivredu 2010. godine kada su Jeremić i Đilas sa svojim kolegama bili na vrhuncu vlasti, oholosti i moći iznosile su 180 miliona evra, naveo je Branislav Nedimović, član Predsedništva Srpske napredne stranke i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

НЕДИМОВИЋ: Јеремић и Ђилас село виђали само на реклами!

Foto Tanjug

- Sada, 2021. godine, iste te subvencije iznose gotovo 400 miliona evra. Dakle, skoro 250 odsto veće. Za pametnog dosta, a pulenima nekadašnjih vlastodržaca više nego dovoljno da sjašu s leđa naroda pričama kako su oni zlatne ribice koje su vazda ispunjavale sve snove i koje će, samo da eto dođu na vlast, ponovo ispunjavati iste građanima baš kao i te 2010. godine.

- Molim vas samo nemojte da ispunjavate tako želje, jer od njih je i država i narod već 2012. godine bio na ivici bankrota. Jedino ste vi bili u plusu, neki i tričavih 600 miliona evra, a neki su od svojih dobrotvora dobijali tek 10, 15 miliona evra. Evropske novce, IPARD nisu ni na TV-u videli, kamoli da su ih obezbedili ljudima. Ne, to smo mi, koji po njima samo sebe gledaju, morali da završimo. Zbog toga mi je posebno zadovoljstvo da sam lično to obezbedio, a ne čuveni evropejci iz kruga dvojke. Mora se debelo oznojiti od rada za rezultat. To vama nije bilo, ali što je još gore i dalje nije poznato - ističe Nedimović.

- Takođe, g. Aleksića bih molio da ne širi laži o tobožnjim interesima drugih, kada se jasno zna čiji su se interesi i ko je iste branio svakodnevnim pritiscima da se pošto-poto naplate lična potraživanja samo jedne firme od bankrotiranog Agrokora, nemajući ni trunku obzira prema pravu kolektiviteta, odnosno pravu desetina drugih firmi i pojedinaca koji su takođe bili u istom problemu. Dakle, samo svoj interes, makar svi drugi propali. Zato ste i tu gde jeste, na vašu žalost narod to vidi, a na sreću istog i jeste na nivou statističke greške.

- Za mere podrške poljoprivrednicima se ne brinite, jer kao što vidite ima ih i biće ih daleko više nego što ste vi i mogli da sanjate. Traktora, mehanizacije i mnogo toga drugog nije bilo za vreme političkih magova Jeremića i Đilasa, ali ne mogu ni puno da ih krivim, kad su selo viđali samo na reklami, ali poslednjem je i to bilo dovoljno, s obzirom na to da je od iste ozbiljno profitirao. Za kraj bih zamolio g. Aleksića da se više ne sramoti sa izjavama o četvrtoj muži krava, mislim da je dovoljna bila legendarna izjava o krastavcima kornišonima i pokazanom elementarnom neznanju o berbi istih.  To posebno, ako se već petljate u sve i svašta, ovog puta u agrar - zaključio je Nedimović.

BONUS VIDEO - JA SAM UBEĐEN DA JE VUČIĆ RAZOČARAN: Orlić duhovito odgovorio na reči Dragana Đilasa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada