PETKOVIĆ U BRISELU: Ovde smo da se borimo za srpske interese, insistiramo na dijalogu

Tanjug

07. 09. 2021. u 11:43

DIREKTOR Kancelarije za KIM Petar Petković izjavio je danas da je svaki put u Briselu atmosfera neprijatna, ali da je srpska delegacija tu da se bori za srpske interese na KiM, ali i za poštovanje i implementaciju svih dogovorenih sporazuma.

ПЕТКОВИЋ У БРИСЕЛУ: Овде смо да се боримо за српске интересе, инсистирамо на дијалогу

Foto: Novosti

Kako je rekao, u naredna dva dana Beograd će insistirati na pet važnih tema - formiranju ZSO, nestalima, pravosuđu, energetici i slobodi kretanja i istakao da je Srbija uvek spremna za dijalog i da ima konstruktivan pristup.

Petković je za Tanjug, uoči početka tehničkog dijaloga sa Prištinom uz posredstvo specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka, rekao da su mir i stabilnost na KiM preko potrebni jer bez pomirenja srpskog i albanskog naroda nema mira i stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu na čemu Srbija i insistira.

- Ako hoćemo da idemo napred, da se razvijamo u ekonomskom i svakom smislu, Beograd, Priština i sve države u regionu moraju da sarađuju. Zato je važno da razgovaramo u Briselu, jer sve krupne i važne teme možemo da rešimo samo ovde u Briselu i zato insistiramo na dijalogu - rekao je Petković.

BONUS VIDEO - JA SAM UBEĐEN DA JE VUČIĆ RAZOČARAN: Orlić duhovito odgovorio na reči Dragana Đilasa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024