BRNABIĆ NA SASTANKU SA ČAVUŠOGLUOM: Odnosi Srbije i Turske na izuzetno visokom nivou

Novosti onlajn

31. 08. 2021. u 17:04

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ministrom inostranih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i zajedničkim projektima dveju država.

БРНАБИЋ НА САСТАНКУ СА ЧАВУШОГЛУОМ: Односи Србије и Турске на изузетно високом нивоу

Foto: Novosti

Brnabić je istakla da su odnosi Srbije i Turske na izuzetno visokom nivou zahvaljujući intenzivnom dijalogu, razumevanju, uzajamnoj podršci, kao i izuzetnom ličnom i profesionalnom odnosu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Turske Tajipa Erdogana.

Brnabić je poručila da su, zahvaljujući ličnom angažovanju Erdogana, turski investitori ohrabreni da ulažu u Srbiji.

Ističući da postoji izuzetna saradnja sa turskim kompanijama, Brnabić je navela primer preuzimanja novog pogona i radnika kompanije "Geoks" od strane turske firme "Teklas", kao izuzetan vid podrške građanima i državi u kojoj posluje.

Brnabić je takođe navela da od posebnog značaja predstavlja i interes turskih kompanija za ulaganje u manje razvijenim opštinama, što umnogome doprinosi podizanju životnog standarda.

Brnabić je pružila podršku Turskoj agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) koja radi na obnovi mnogih kulturno-istorijskih spomenika u Srbiji, a Čavušoglu je istakao da će ta agencija nastaviti restauracije spomenika u našoj zemlji, uputivši poziv lokalnim samoupravama da predaju svoje projekte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)