"AKO JE ORIĆ NEVIN, KO JE POBIO 3.000 SRBA?" Vulin oštro odgovorio na pokušaj zločinca da "opere" svoju biografiju

Novosti online

23. 08. 2021. u 18:32

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je danas zločincu Naseru Oriću koji je danas izjavio da je on nevin čovek.

АКО ЈЕ ОРИЋ НЕВИН, КО ЈЕ ПОБИО 3.000 СРБА? Вулин оштро одговорио на покушај злочинца да опере своју биографију

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Damir Banda/Nezavisne novine

- Kao i svaki neosuđeni zločinac i Orić misli da bujicom optužbi može da sakrije imena svojih žrtava. Ako je Orić nevin, u šta ne veruju ni sudije koje su ga oslobodile, ko je onda pobio preko 3.000 Srba u Podrinju i zašto baš njega pretekle žrtve proklinju zbog smrti svoje dece? Koji li je povod za pesmu "Naser svojim borcima govori vi slavite dok Kravica gori" i šta li znači "nema popa da sveti vodicu ušetao Naser u Kravicu"? Posle pesme u Kravicama je na Božić ostalo 49 zaklanih uključujući i decu i starce - izjavio je Vulin odgovarajući Naseru Oriću.

Vulin je istakao da Orić nije slobodan zato što je nevin, već "zato što u Haškom tribunalu dogma o genocidu u Srebrenici mora da ostane i zato što iskopane oči sudije Ilića nisu važne i ne zaslužuju pokoj".

- Vučića su pokušali da ubiju u Srebrenici i napadači nisu bili Srbi, ma koliko Orić želeo da okrene Srbe na Srbe. Interpolova poternica je raspisana, Srbija traži Orića. Njegove žrtve zaslužuju pravdu i nećemo prestati da je tražimo - poručio je ministar Vulin koji boravi u Moskvi na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna