OVO JE DEČAK KOG SU PRETUKLI ALBANCI: Mučki napad u Kosovskoj Kamenici, Mihajlo se vraćao iz prodavnice kada su ga opkolili (FOTO)

Novosti online

23. 08. 2021. u 15:52

DVANAESTOGODIŠNjEG dečaka Mihajla S. napala je danas oko 14 časova grupa Albanaca u centru Kosovske Kamenice.

ОВО ЈЕ ДЕЧАК КОГ СУ ПРЕТУКЛИ АЛБАНЦИ: Мучки напад у Косовској Каменици, Михајло се враћао из продавнице када су га опколили (ФОТО)

Foto: Tviter/@PetkovicPetar

Dečaka, inače učenika petog razreda OŠ „Desanka Maksimović“, bez povoda je napala grupa Albanaca i nanela mu povrede po licu. 

On je hospitalizovan u bolnici u Kosovskoj Kamenici, i pored fizičkih povreda pretrpeo je ogroman stres.

Mihajlo je išao u prodavnicu, a tokom povratka ga je napala grupa njegovih vršnjaka, huligana koji su ga vređali na Albanskom jeziku. 

Fotografiju dečaka je objavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji je rekao da će to telo pružiti svu raspoloživu pomoć porodici dečaka i Mihajlu obezbediti najbolju moguću negu.

- Mihajlo je napadnut samo zato što nosi srpsko ime i prezime i govori srpskim jezikom. On je žrtva obesti ekstremista koji gaje otvorenu mržnju prema svemu srpskom i žele etnički čisto Kosovo i Metohiju. Za takvo ponašanje dobijaju otvorenu podršku Prištine, čija politika nekažnjavanja ide na ruku izgrednicima.

- Njegove povrede i stres koji je doživeo sramota su pre svega međunarodne zajednice za koju ne postoje srpske suze, i muka koju naši sunarodnici svakoga dana doživljavaju deklarišu se kao uzgredni incidenti. Neka pitaju Mihajla ili njegove drugare i roditelje kako se posle ovog napada osećaju?

- Nažalost, antistrpsko raspoloženje i uzavrela retorika koju svakoga dana slušamo iz Prištine generiše i stimuliše ovakve napade prema Srbima. Zbog toga još jednom tražimo i ovim putem, a zatražićemo i zvanično da se poveća bezbednost u srpskim sredinama na prostoru Kosova i Metohije, a da međunarodne organizacije na KiM izvrše snažan pritisak na vlasti u Prištini da prekinu sa politikom nekažnjavanja i najoštrije sankcionišu počinice - navode iz Kancelarije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna