ALBANCI NAPALI SRPSKOG DEČAKA (12): Udarali ga po licu u centru Kosovske Kamenice - nalazi se u bolnici

Novosti onlajn

23. 08. 2021. u 15:26

DVANAESTOGODIŠNjI dečak srpske nacionalnosti Mihajlo S. napadnut je danas oko 14 sati u centru Kosovske Kamenice. Njega je, bez ikakvog povoda, napala grupa njegovih vršnjaka, Albanaca i nanela mu povrede po licu, saopštila je Kancelarija za KiM.

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКОГ ДЕЧАКА (12): Ударали га по лицу у центру Косовске Каменице - налази се у болници

Ilustracija policija Foto I. Radulović

Dečak, inače učenik petog razreda osnovne škole „Desanka Maksimović”, hospitalizovan je u bolnici u Kosovskoj Kamenici i pored fizičkih povreda, pretrpeo je ogroman stres.

Kako je opisao otac dečaka, dečak je išao u prodavnicu kao što čini svakoga dana, međutim, po povratku ga je napala grupa huligana i vređala na albanskom jeziku. Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružiće svu raspoloživu pomoć porodici povređenog dečaka i obezbediti najbolju moguću negu.

- Mihajlo je napadnut samo zato što nosi srpsko ime i prezime i govori srpskim jezikom. On je žrtva obesti ekstremista koji gaje otvorenu mržnju prema svemu srpskom i žele etnički čisto Kosovo i Metohiju. Za takvo ponašanje dobijaju otvorenu podršku Prištine, koja politikom nekažnjavanja ide na ruku izgrednicima.

- Njegove povrede i stres koji je doživeo sramota su pre svega međunarodne zajednice za koju ne postoje srpske suze, i muka koju naši sunarodnici svakoga dana doživljavaju deklarišu se kao uzgredni incidenti. Neka pitaju Mihajla ili njegove drugare i roditelje kako se posle ovog napada osećaju?

- Nažalost, antistrpsko raspoloženje i uzavrela retorika koju svakoga dana slušamo iz Prištine generiše i stimuliše ovakve napade prema Srbima. Zbog toga još jednom tražimo i ovim putem, a zatražićemo i zvanično da se poveća bezbednost u srpskim sredinama na prostoru Kosova i Metohije, a da međunarodne organizacije na KiM izvrše snažan pritisak na vlasti u Prištini da prekinu sa politikom nekažnjavanja i najoštrije sankcionišu počinice - navode iz Kancelarije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!