MALI: Đilas bi bio u stanju da izgradi jedino repliku Beograda na vodi, kao onomad repliku Terazija

Novosti online

20. 08. 2021. u 13:12

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke odgovorio je, kako je objasnio, na prazne priče Đilasove perjanice Dušana Nikezića iz Stranke slobode i pravde (SSP) i ponovio da je ponosan na projekat „Beograd na vodi" koji jeste posao veka za građane Beograda i Srbije.

МАЛИ: Ђилас би био у стању да изгради једино реплику Београда на води, као ономад реплику Теразија

Foto: Tanjug

- Da niste pokrali stotine miliona evra od građana Srbije, koje ste zatim sakrili po egzotičnim destinacijama, možda bi Beograd i Srbija posle vas drugačije izgledali. Te 2013. godine, kada ste nam ostavili prezaduženu zemlju, i najbolju lokaciju u gradu prepunu straćara, to zemljište nije ništa vredelo. Drago mi je i što koristite vrednost zemljišta u ovom trenutku, jer ona sigurno nije stvorena zahvaljujući vama. Prema zvaničnim finansijskim izveštajima za 2020. godinu, ukupna poslovna imovina za sve tri kompanije, Beograd na vodi, BW Kula i BW Galerija iznosi preko 700 miliona evra i ona je samo u 2020. godini uvećana za skoro 200 miliona evra. Reč je o potpuno novoj vrednosti koja je stvorena na prostoru Savskog amfiteatra – rekao je ministar finansija.

On je dodao da bi Dragan Đilas bio u stanju da „izgradi" jedino repliku ovog projekta, s obzirom na to da je kao gradonačelnik bio poznat po besmislenim projektima.

- Vaš gazda Đilas bi bio sposoban jedino da izgradi repliku Beograda na vodi, kao onomad repliku Terazija, koju je odneo vetar. Danas ga mnogo boli Beograd na vodi, jer je svojevremeno govorio kako će ovaj projekat promeniti sliku prestonice, a svestan je da nije bio sposoban da ga sprovede. Dok je vodio grad Beograd dozvolio je da u centru grada nastane nešto što nije ličilo ni na kasabu, a sa druge strane je punio svoje džepove. To Beograđani pamte – istakao je Siniša Mali.

Napomenuo je da Nikezić, iako ekonomista, jasno pokazuje veliko neznanje po pitanju ulaganja u velike građevinske projekte i sistem zarade.

- Svuda u svetu je uobičajeno da kada se grade projekti poput Beograda na vodi, gde osnovni prihod dolazi od prodaje nekretnina, novac prvo ulaže u izgradnju infrastrukture, nakon čega dolaze i prihodi. Pošto je Đilasov Nikezić očigledno zbunjen prihodima koji se ostvaruju u Beogradu na vodi, podsetiću ga još jednom da se očekuje prihod od više od 140 miliona evra 2021. godine, dok je očekivana dobit preko 25 miliona evra - naveo je Mali.

Ministar napominje da interesna grupacija SSP projektuje priče koje bi njima odgovarale, jer od zavisti gube tlo pod nogama, ne shvatajući da su odavno pročitani.

- Oni kao da ne shvataju da građani Srbije ne žele povratak u prošlost, jer se sećaju njihove zaostavštine – svaki četvrti građanin nije radio, minimalna zarada je bila duplo manja, zaduživali su zemlju sa preskupim kreditima, gradili kartonske replike i sprovodili projekte kako bi marifetlucima zgrnuli što više para, da ih skladište na račune od Mauricijusa, preko Švajcarske do Hongkonga. Tužno je i podsećati na sve ono šta su radili - ocenio je Mali.

Naveo je da je danas „Beograd na vodi" ponos i prestonice i Srbije, najveće gradilište u regionu, gde je trenutno zaposleno više od 2.300 radnika, i zaključio da od izgradnje nekadašnjeg najzapuštenijeg dela prestonice najviše koristi imaju građani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri