PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO: Radovi na obilaznici oko Užica će krenuti u oktobru

Novosti online

17. 08. 2021. u 10:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, obraćajući se građanima u Užicu, da su planirani brojni infrastrukturni radovi kako bi se pospešio turizam u ovom kraju, te najavio da će radovi na obilaznici oko Užica krenuti najkasnije polovinom oktobra.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НАЈАВИО: Радови на обилазници око Ужица ће кренути у октобру

Novosti Redakcijska App

- Došao da kazem šta ćemo da uradimo za Užice, šta ćemo sve činiti za Zlatiborski okrug. Zbog stalnih gužvi u gradu i zagađenja vazduha odlučili smo da izgradimo obilaznicu u dužini od oko pet kilometara - kazao je on.

Vučić je rekao da se ne radi o običnom putu, već putu profila autoputa, koji će koštati najmanje 25 miliona evra, najverovatnije 30 miliona evra.

Ukazao je da će biti završen autoput do Pakovraća do kraja ove godine, a do sredine iduće do Požege, pa se ide od Užica do Kotromana.

Naveo je da će posle da se vidi šta može da se uradi prema Novoj Varoši, Prijepolju, Priboju.

Najavio je gradnju puta prema Kadinjači, gradnju tunela kojim će se spojiti Dub i Dubce, što će koštati 50 miliona evra.

- Mislimo da je važno da se razvija dodatno turizam u ovom kraju - podvukao je on ističući da će se poseiti i Mećavnik i Mitrovac, putem dugom 15 kilometara.

Istakao je da država gleda da uveže sve gradove u zemlji.

- Pričalo se da nemamo novca za izgradnju vrtića na Carini. Biće novi vrtić na Carini - poručio je on dodajući da će biti urađena i kotlarnica na Međaju, i da će se rešiti pitanje cevovoda do Sevojna.

Vučić je podvukao da će nakon podizanja infrastrukture država pokušati da u Užice dovede još jednog velikog investitora.

Podsetio je da je prosečna plata u Užicu bila pre par godina 340 evra, a danas je 520 evra, što pokazuje kako je država za malo godina uspela da mnogo napreduje.

- Neće biti velikih investicija bez razvijene infrastrukture - naglasio je on. Osvrnuo se i na pitanje aerodrom Ponikve i rekao da će se analizirati možemo li da izdržimo, makar gubili značajan novac, da se uspostavi saobraćaj bar za ATR i druge male avione, sa ciljem podsticanja turizma.

- Imamo velike planove, nešto više novca, nastavićemo da ulažemo u vrtiće, škole. Danas imamo više novca, radićemo na daljem povećanju penzija i plata - poručio je on.

Podsetio je da će penzioneri dobiti penzije, dodatni poklon od 20. 000 dinara početkom iduće godine, a ove godine u septembru, novembru, i decembru 50 evra, 30 evra i 20 evra,a svi punoletni građani 20 plus 30 evra u novembru i deecmbru.

- Ono što sam rekao danas držite me za reč, obilaznicu krećemo da radimo najkasnije do kraja oktobra. Moćićete da vidite mašine i kako stvari napreduju. To su stvari koje će da promene živote vaše dece, garantovati vašu budućnost - zaključio je on izrazivši posebno zadovoljstvo što ga je toliko ljudi sačekalo.

- Mislim da nikada u 9 ujutro nisam imao ovakav doček - primetio je Vučić, reagujući na veliki broj građana koji se okupio da ga sačeka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna