SNAŽNA PORUKA VULINA PRED TEŠKU GODIŠNJICU: Oluja se neće ponoviti, Srbija neće ćutati o žrtvama!

Novosti online

03. 08. 2021. u 13:43

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hrvatska zločinačka akcija "Oluja" bila najveće etničko čišćenje počinjeno posle Drugog svetskog rata, za koje do danas niko nije odgovarao.

СНАЖНА ПОРУКА ВУЛИНА ПРЕД ТЕШКУ ГОДИШЊИЦУ: Олуја се неће поновити, Србија неће ћутати о жртвама!

Foto Tanjug

Naglasio je da Srbija, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, nikada taj zločin prema Srbima neće zaboraviti, niti prestati da insistira na pravdi i kazni za zločince.

- Jaka i stabilna Srbija stoji uz svakog svog sunarodnika ma gde on da živi. Nikada se više neće ponoviti ''Oluja'' i nikada više srpski narod u kolonama neće napuštati svoje domove, mesto gde je rođen - rekao je Vulin nakon sastanka sa predsednikom Koordinacije udruženja izbeglih i raseljenih u Srbiji Milanom Žunićem.

Vulin je rekao da je Vučić prvi srpski državnik koji je na adekvatan način počeo da obeležava stradanje srpskog naroda, saopštio je MUP.

- Srbija nikada više neće ćutati o svojim žrtvama i stradanjima, o užasu koji je zadesio srpski narod i ovom ustaškom divljanju koje je ostalo nekažnjeno - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, 250.000 prognanih, pobijenih i nestalih Srba tokom i posle "Oluje", opominju da ne smeju biti zaboravljeni i da Srbija uvek jasno i glasno, bez obzira na pritiske, "Oluju" mora da naziva pravim imenom - zločinom i etničkim čišćenjem.

Predstavnici Koordinacije udruženja izbeglih i raseljenih u Srbiji, koja u svom sastavu ima 72 udruženja, uručili su Vulinu plaketu u znak zahvalnosti za dugogodišnji doprinos i očuvanje krajiške kulture, običaja i kulture sećanja, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ORLIĆ STANKOVIĆU: LJubav se ne kupuje, tačno, ali: to za toalet-papir ne važi