VODA ZA PIĆE DO KRAJA NEDELJE: Završeni radovi na magistralnom cevovodu Kruševac - Ćićevac (FOTO)

S. BABOVIĆ

02. 08. 2021. u 21:23

MEŠTANI Ćićevca dobili su tehničku vodu nakon tri dana radova na izmeštanju i prevezivanju magistralnog cevovoda Kruševac – Ćićevac, kod Makrešana, zbog čega je i opština bila isključena sa centralnog sistema.

ВОДА ЗА ПИЋЕ ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ: Завршени радови на магистралном цевоводу Крушевац - Ћићевац (ФОТО)

Foto: S. Babović

Analize vode su još u toku, a prvi rezultati očekuju se 5. avgusta. Kako je precizirano u kruševačkom Vodovodu, tek nakon što tri utastopna uzorkovanja pokažu mikrobiološku i hemijsku ispravnost, voda će biti i za piće.

Radove koji su trajali od 30. jula do 1. avgusta izvodio je konzorcijum “Behtel- Enka“ sa podizvođačima, dok je JKP „Vodovod – Kruševac“ bio zadužen za nadzor. Radovi na magistralnom cevovodu na trasi budućeg Moravskog koridora kod Kruševca podrazumevali su zamenu starog poliesterskog cevovoda i prelaz ispod budućeg autoputa zamenom novog polietilenskog cevovoda u dužini od 50 metara, kao i privezivanje novoizgrađenog sistema u dužini od dva kilometra. Investicija JP “Koridori Srbije” iznosila je 156 miliona dinara u obe etape radova o kojima je reč.

U JKP Vodovod Kruševac napominju da su cisterne još postavljene na osam lokacija na teritoriji opštine Ćićevac: Pojate-centar, kod Doma, Ćićevac – kod Impregnacije, Gornja Lučina – kod Doma, Donja Lučina – kod kafane „Slavica“, Stalać – kod železničke stanice, Stalać – kod mesne zajednice, Grad Stalać – kod Doma, Mrzenica – kod osnovne škole. Pokretna cisterna sa pijaćom vodom locirana je na trgu u centru Ćićevca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost