VUČIĆ I ERDOGAN RAZGOVARALI O KOSOVU I METOHIJI: Evo šta je turski predsednik rekao o dijalogu Beograda i Prištine

Novosti online

30. 07. 2021. u 17:21

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan potvrdio je danas, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

ВУЧИЋ И ЕРДОГАН РАЗГОВАРАЛИ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Ево шта је турски председник рекао о дијалогу Београда и Приштине

Foto: EPA

- Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su razgovarali i o situaciji u regionu. S tim u vezi, predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će predsednik Erdogan i Turska nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Kosova i Metohije - napominje se u saopštenju.

Kako se ističe, "predsednik Erdogan je ovom prilikom potvrdio da potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine".

U saopštenju se dodaje da su predsednik Vučić i predsednik Erdogan razgovarali i o situaciji u regionu.

Dvojica zvaničnika su razmotrili i različita globalna pitanja, sa uverenjem da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj sadržajan razgovor.

Predsednik Vučić je pozvao predsednika Erdogana u posetu Srbiji, što je šef turske države prihvatio i potvrdio da će da poseti našu zemlju.

Predsednik Vučić je u razgovoru izrazio saosećanje povodom žrtava požara koji haraju turskom obalom i, takođe, izrazio spremnost da naša zemlja, u okviru svojih mogućnosti, pomogne u zaustavljanju vatrene stihije, kao i u otklanjanju njenih posledica.

Zahvalivši na prijateljskoj podršci, predsednik Erdogan je, znajući da u odmaralištima na tamošnjoj obali boravi mnogo srpskih turista, rekao da turske vlasti čine sve za njihovu bezbednost.

Dvojica državnika su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou, posebno njihova ekonomska saradnja, izrazivši nadu da će ona, uz postojeće mogućnosti, značajno napredovati, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti