KOME HRVATSKA DAJE ULICE NEKA MU DA I EVRO! Vulin - Ono što nisu poklale ustaše u Drugom svetskom ratu, završile su ustaše u Bljesku i Oluji!

Novosti onlajn

23. 07. 2021. u 22:25

MINISTAR unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin oštro je večeras kritikovao hrvatske vlasti zbog odluke da u slučaju da Hrvatska postane članica Evrozone postave lik srpskog naučnika Nikole Tesle na nacionalnu stranu kovanice evra.

КОМЕ ХРВАТСКА ДАЈЕ УЛИЦЕ НЕКА МУ ДА И ЕВРО! Вулин - Оно што нису поклале усташе у Другом светском рату, завршиле су усташе у Бљеску и Олуји!

Foto: Z. Jovanović

- Da ima živih potomaka Nikole Tesle u Smiljanu i Hrvatska i Srbija bi mogli da ih pitaju kome je slavni Tesla više pripadao, austrijskoj carevini u kojoj se rodio, Austro-ugarskoj u kojoj je rastao ili Srbiji, postojbini srpskog naroda kome je pripadao. To pitanje nema kome da se postavi, jer kada su Hrvati od nacista dobili NDH kao državu hrvatskog naroda, sve Tesle u Smiljanu, njih 91, sve su poklane - izjavio je Vulin.

Kako je dodao "ono Tesli što nisu poklale ustaše u Drugom svetskom ratu, završile su ustaše u ''Bljesku'' i ''Oluji'', pa u Smiljanu nema ni Tesli, ali gotovo ni Srba".

- Jedva da je po neki grob ostao sa imenom Tesla, a da nije srušen. Tesla, Srbin u Hrvatskoj do sada nije zaslužio velika priznanja, i poštenije bi bilo da Hrvatska stavi na evro one kojima poklanja ulice i trgove - Alojzija Stepinca, vikara ustaške vojske, Mila Budaka, jednog od osnivača NDH i krilatice ''Srbe na vrbe'', može i osuđenog teroristu ubicu ambasadora Rolovića, Mira Barešića. Kome Hrvatska daje ulice, neka mu da i evro - izjavio je Vulin, saopšteno je iz PS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet