VULIN: NATO pakt je izvršio agresiju na moju zemlju!

Novosti online

22. 07. 2021. u 15:10

MINISTAR unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin boravi u radnoj poseti Madridu, gde je, na konferenciji za medije rekao da je poštovanje međunarodnog prava ključno da bi se sačuvao mir.

ВУЛИН: НАТО пакт је извршио агресију на моју земљу!

Foto Tanjug

- Bez odluke Saveta bezbednosti 1999. godine, NATO pakt je izvršio agresiju na moju zemlju. To je urađeno da bi se opravdalo otcepljenje dela teritorije moje zemlje. Niko nije pitao za referendum, bili smo jednostavno bombardovani. Ja verujem, jedini način da se sačuva mir je bezuslovno poštovanje međunarodnog prava - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u Madridu gde boravi u zvaničnoj poseti.

Na konferenciji za štampu, odgovarajući na pitanje da li smatra da u slučajevima separatizma može referendum biti rešenje za ovaj problem.

- Međunarodno pravo jasno definiše kako države nastaju i kako prestaju da postoje. Kada je moja zemlja u pitanju, niko nije pitao o međunarodnom pravu, imali smo grubu ogoljenu silu na kraju 20.veka. Bez obzira koliko su moćniji i veći od nas, oni koji smatraju da treba da se predamo i napustimo borbu za međunarodno pravo i za celovitost Republike Srbije, mi ćemo se držati međunarodnog prava, našeg prava da trajemo u granicama koje su granice teritorije Republike Srbije - rekao je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024