INTERESANTNO JE KAKO LAKO OD SRBA PRAVE FAŠISTE Vučić: U Srbiji moraju da pronađu krivca za sve

Novosti online

19. 07. 2021. u 17:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ocene da su poruke predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina slične fašističkim porukama, nisu napadi na Vulina, već na Srbiju i na njega.

ИНТЕРЕСАНТНО ЈЕ КАКО ЛАКО ОД СРБА ПРАВЕ ФАШИСТЕ Вучић: У Србији морају да пронађу кривца за све

Foto: Printscreen/Pink

Vučić je u Briselu za TV Pink, kazao da ti koji su Vulinove poruke na taj način klasifikovali koriste svaku priliku da u Srbiji pronađu krivca.

- Iako je govorio na stranačkom skupu, iako je rekao da to nije moj stav, iako sam ja rekao da to nije moj stav, svakog puta kažu to je Vučić i to je Srbija jer moraju da pronađu krivca u Srbiji za sve. Ne daju nekome da ima pravo ni da razmišlja - kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, kada oni kažu da je Kosovo nezavisno u BiH, onda oni imaju pravo, ali ako kažete u Srbiji nešto za Republiku Srpsku, onda ste zločinac i nacista.

- To je tako i mi to moramo da razumemo. Zato mi moramo da budemo obazrivi, racionalni, pažljiviji, da čuvamo svoje i da na jasan i nedvosmislen način govorimo šta je naša politika - kazao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše i to što je i ministarka spoljnih poslova BiH tražila da se ogradi od Vulinovih izjava, kao i da je reagovao i Pokret slobodnih građana i mnogi drugi koji su rekli da te poruke podsećaju na poruke fašizma, Vučić kaže da je interesanstno kako lako od Srba prave fašiste.

- Nisam saglasan sa tim porukama, samo što mi nije jasno kako tako lako od Srba prave fašiste, a od svih drugih i od ovih koji danas govore o genocidima koje je izvršila Srbija, prave prijatelje - kazao je.

Ukazao je na to da su podržavali premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i zalagali se za njega.

"Pričali su kako je to spasilac za Kosovo, za Srbiju, spasilac za sve, ti isti koji danas pričaju o srpskom fašizmu zato što je neko izneo svoj politički stav", kazao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)