SAMOUBISTVA DECE USLED ZAKLJUČAVANJA: Dramatični izveštaji iz Londona i Vašingtona o posledicama epidemije virusa

D. V.

17. 07. 2021. u 23:09

Pet puta više dece i mladih izvršilo je samoubistvo nego što je umrlo od kovida 19 tokom prve godine pandemije u Ujedinjenom Kraljevstvu, stoji u Izveštaju istraživača sa Univerzitetskog koledža u Londonu, Univerziteta u Jorku, Univerziteta u Liverpulu i Univerziteta u Bristolu.

САМОУБИСТВА ДЕЦЕ УСЛЕД ЗАКЉУЧАВАЊА: Драматични извештаји из Лондона и Вашингтона о последицама епидемије вируса

Foto Pixabay

U studiji je otkriveno da je samo 25 dece mlađe od 18 godina umrlo od kovida 19 od početka pandemije do kraja februara 2021. Više od šezdesetoro dece je umrlo nakon pozitivnog testiranja, ali je u 36 slučajeva utvrđeno da virus "nije doprineo njihovoj smrti".

Kako se podseća, još u novembru je dr Džon Vrajt iz Bradfordske kraljevske bolnice izdao upozorenje da zaključavanje zbog korone uzrokuje porast štete kod dece i predoziranje drogom kod dece. Tvrdnje britanskog specijaliste sredinom prošle nedelje zastrašujuće je potvrdio američki CDC podacima o smrtnim slučajevima od predoziranja drogom uglavnom mladih, a organizacija je otkrila da je ukupan broj za 2020. godinu porastao za 30 odsto na rekordnih 93.331 u odnosu na prethodnu godinu.

Prema podacima CDC, prošle godine je 93.331 Amerikanac preminuo od predoziranja drogom. To je u poređenju sa 72.000 iz 2019. godine, više od prethodnog rekorda, izveštava "Vol strit džornal".

"To je zapanjujući broj čak i za nas koji smo pratili ovo pitanje", rekao je Brendan Saloner, vanredni profesor zdravstvene politike u školi za javno zdravlje Džons Hopkins Blumberg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)