PLASIRANJE LAŽI MOŽE IMATI TEŠKE POSLEDICE: Albanci optužuju Srbe za trovanje vodom u Dečanima - tako je počelo i 17. marta

D. Zečević

15. 07. 2021. u 13:03

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju upozorava da je na delu veoma opasna i neodgovorna kampanja dezinformacija u delu albanske javnosti, kojom se Srbi, bez ijednog dokaza pokušavaju da proglase odgovornim za trovanje vode u Dečanima.

ПЛАСИРАЊЕ ЛАЖИ МОЖЕ ИМАТИ ТЕШКЕ ПОСЛЕДИЦЕ: Албанци оптужују Србе за тровање водом у Дечанима - тако је почело и 17. марта

Foto: D. Zečević

- Ovakve tvrdnje, koje se od sinoć plasiraju u pojedinim medijima a danas su praćene i izjavama albanskih političara, nisu, niti mogu biti utemeljene ni na jedinom dokazu i reč je o apsolutnim dezinformacijama i kampanji lažnih vesti - ističe se u saopštenju za javnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje da to, međutim ne umanjuje njihov opasan karakter, jer je, kako se podseća u saopštenju za javnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju, slična kampanja plasiranja lažnih vesti poslužila kao izgovor i povod za spiralu nasilja koja je kulminirala u martovskog pogromu 2004. godine.

- Ovakvo novo plasiranje lažnih vesti može imati dalekosežne posledice po ionako krhku bezbednosnu situaciju na prostoru Kosova i Metohije. Do njih dolazi u trenutku povećanog broja incidenta prema Srbima u pokrajini ,a sada im se na ovaj način dodatno crta meta na čelu ali i iznova ugrožava bezbednost Visokih Dečana - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati