VUČIĆ ČESTITAO MAKRONU NACIONALNI PRAZNIK: "Srbija je povlašćena time što ima pouzdanog partnera kakav je Francuska!"

Tanjug

14. 07. 2021. u 07:52

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je predsedniku Francuske Emanuelu Makronu čestitku povodom današnjeg nacionalnog praznika.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО МАКРОНУ НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИК: Србија је повлашћена тиме што има поузданог партнера какав је Француска!

Foto: Predsedništvo

"Sloboda, jednakost i bratstvo, koje svetkujete 14. jula, neprolazne su vrednosti i svim poštovaocima tih ideala, među kojima je i Republika Srbija, zadatak je da ih očuvaju u savremenom svetu punom izazova", naveo je Vučić u čestitci.

"Srbija je povlašćena time što ima pouzdanog partnera kakav je Francuska, kao što sam i ja počastvovan time što ste uvek spremni da čujete naše stavove o različitim pitanjima. Odnos koji, kao čovek i kao lider, imate prema Srbiji, od najvećeg je značaja za nas. Poštovanje prema Srbiji i njenim građanima, koje ste pokazali tokom posete u julu 2019. godine, upisano je, uz našu duboku naklonost, u istoriju srpsko-francuskih odnosa", istakao je Vučić.

"Ostajemo posvećeni jačanju veza sa Francuskom, na osnovama tradicionalnog prijateljstva i proklamovanog strateškog partnerstva, i radujemo se prilici da Vas ponovo ugostimo“, navodi se u čestitki predsednika Vučića predsedniku Makronu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SIMIĆ: Sve što je napisano u korist Srba u Briselskom sporazumu - mrtvo slovo na papiru