VUČIĆ POČASNI GRAĐANIN ZVEČANA: Predsedniku Srbije priznanje za posvećenost i bezrezervno zalaganje za razvoj ove opštine (FOTO)

D.Z.

12. 07. 2021. u 17:52

POVODOM trideset godina postojanja opštine Zvečan danas su na Svečanoj akademiji održanoj tim povodom pojedincima i institucijama dodeljena priznanja za doprinos opštini dok su povelja počasnog građanina i ključevi grada dodeljeni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

ВУЧИЋ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ЗВЕЧАНА: Председнику Србије признање за посвећеност и безрезервно залагање за развој ове општине (ФОТО)

Foto: D. Balšić

Kako je navedeno u obrazloženju, povelja predsedniku Srbije je uručena za ličnu posvećenost, bezrezervno zalaganje i davanje doprinosa razvoju opštine Zvečan, a plaketu i ključeve grada u ime predsednika Vučića primio je Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je pročitao pismo koje je uputio predsednik Vučić a koje glasi:

- Kada se dugo bavite politikom naučite da su nagrade i priznanja veoma često ceremonijalnog karaktera. Za mene, međutim, ona imaju posebnu vrednost i težinu kada dolaze kao potvrda onoga što činimo za naš narod, gradeći Srbiju budućnosti. Sve što danas radimo i gradimo, svaki kamen utkan u "Sunčanu dolinu", svaka cigla na kojoj je podugnuta "Rajska banja" ili jedna od brojnih novih stambenih zgrada za naše mlade bračne parove i povratnike, jesu naš temelj za budućnost na ovim prostorima.

- Nadam se da će neke još nerođene generacije, kada se zagledaju u prošlost, moći da kažu da je ta bogata, uspešna i mnogoljudna Srbija u kojoj žive, postala moguća u vreme ovog našeg pokoljenja i da je rođena upravo u našem trudu, mudrosti, hrabrosti i dalekovidosti- navodi se iymeđu ostalog u pismu predsednika Srbije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju