SADA ULTRAZVUK, STIŽU MAGNETNA I SKENER: Vredna donacija za Odeljenje urologije čačanske bolnice (FOTO)

V.I.

12. 07. 2021. u 17:26

ZAHVALjUJUĆI posredovanju Grada Čačka, Ministarstvo zdravlja doniralo je ultrazvučni aparat za Odeljenje urologije čačanske Opšte bolnice. Vrednost ovog dijagnostičkog aparata je 3,5 miliona dinara.

САДА УЛТРАЗВУК, СТИЖУ МАГНЕТНА И СКЕНЕР: Вредна донација за Одељење урологије чачанске болнице (ФОТО)

Foto: Grad Čačak

Aparat se može koristiti za sve dijagnostičke procedure koje su nephodne na urologiji, jer ova grana medicine koristi radilošku dijagnostiku za direktnu dijagnozu svih bolesti. Namenjen je prevashodno ležećim pacijentima, čime ćemo u velikoj meri smanjiti pritisak na Službu radiologije. Sa druge strane, koristićemo ga i za ambulantne pacijente, odnosno brzu dijagnostiku određenih oboljenja. Aparat apsolutno zadovoljava sve naše potrebe – rekao je dr Bratislav Lazić, načelnik odeljenja urologije i zahvalio Gradu Čačku i Ministarstvu zdravlja.

Foto: Grad Čačak

Prema rečima gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, ovo je treći ultrazvučni aparat koji je u protekla četiri meseca nabavljen za Opštu bolnicu Čačak. On je najavio da će ova zdravstvena ustanova u narednih nekoliko meseci dobiti magnetnu rezonancu i savremeni skener.

Grad čini i činiće sve što može kako bi naši sugrađani imali kvalitetnu zdravstvenu negu i kako bi naše medicinsko osoblje radilo u što boljim uslovima. Zbog toga se trudimo da prvenstveno kompletiramo dijagnostičku službu, što smo u dobroj meri već uradili. U planu je nabavka magnetne rezonance do kraja godine, kao i još jednog skenera najnovije generacije. Time bismo, kako kažu našu lekari, imali potpuno kvalitetno opremljenu dijagnostičku službu, koja bi značajno olakšala rad zaposlenima, ali i ubrzala lečenje pacijenata Opšte bolnice Čačak – rekao je Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)