ZABRINUTI ZA BEZBEDNOST: Direktor Kancelarije za KiM sa Srbima iz Kosova Polja

D. Z.

27. 06. 2021. u 20:00

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se večeras u Gračanici sa Srbima iz Kosova Polja koje je saslušao o problemima sa kojima se suočavaju i nazvao ih herojima.

ЗАБРИНУТИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Директор Канцеларије за КиМ са Србима из Косова Поља

Foto: D. Zečević

On je ispred konaka manastira Gračanica rekao da je o ovom sastanku obavešten i predsednik Vučić kao i da su evidentirani njihovi problemi.

- Probaćemo jedan po jedan sve da ih rešimo. Tu smo da nađemo način da odmah reaguje i i da vidimo za šta je potrebno vreme da se odreaguje. Najbitnuje je da su predsednik i država uz narod i da se Vučić bori za njih - kazao je posle sastanka direktor Petković.

Radmila Lučić, jedna od 70 srpskih žitelja Kosova Polja, koji žive u zgradama tzv. Mašinskog parka, kazala je da im je najveći problem bezbednost, ali da će im biti lakše kada država Srbija zna za njih i brine o njima.

Inače u Gračanici se večeras očekuje Vidovdansko pesničko bdenije, najvažnija književna manifestacija u okviru Vidovdana, kao i dolazak srpskog patrijarha Porfirija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)