HRVATSKA nije razumela da deustašizacija nije proces laganja o ulozi Hrvata u Drugom svetskom ratu, već da je to pokajanje pred žrtvama ustaškog ludila i osuda samog postojanja NDH - rekao je ministar policije Aleksandar Vulin, reagujući na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da je ova zemlja imala najmasovniji partizanski pokret u Evropi, zbog čega joj je osigurano istaknuto mesto među ratnim pobednicama.

Vukasin

24.06.2021. 08:18

И у Првом и у Другом свјетском рату српска крв је хрватској дала границе. Хрвати су видели како Црвена армија разбија нацисте на Истоку. Да би спасили Хрватску од поделе, придружили су се партизанима. Многи Хрвати пате од комплекса инфериорности и радије су Нијемци него Словени

Stefan Nemanja

24.06.2021. 08:47

Ako ne mozemo da se dogovorimo gde je bilo vise partizana u drugom svetskom ratu onda je u ratu 91-95, sigurno bilo najvise partizana na prostorima danasnje Hrvatske i sigurno je da su skoro svi bili Srbi. Borili su se opet protiv ustasa pod vodstvom Tudjmana i Nemaca kao u drugom svetskom ratu. Ovaj rat su nazalost dobili naslednici Pavelica i Hitlera.

Saradžogla

24.06.2021. 19:35

При крају Другог светског рата нагло се повећао број ,,хрватских партизана'''.Аустроугарски каплар јозеф броз тито је усташама ставио петокраку на чело да их спасе од стрељања.Хитлер је одредио број усташа за напад на СССР.Јавио се дупли број усташа добровољаца.Тамо су били кукавичка и бедна војска.Због српског језика којим су усташе говориле а који је сличан руском немци су мислили да су то руски петоколонаши!Најуреним усташама са руског фронта тито им је,како написах,ставио петокраку на челу да би дошавши са њим у Србију чинили злочине.Ето то су ти ,,хрватски партизани''!Е,тај има ,,кућу цвећа'' у Београду и БРОЈНЕ ОБОЖАВАОЦЕ!

veselnik

03.08.2021. 02:30

Procenat hrvata u partizanima na Baniji, narocito na pocetku, 1941. nije tacan! Moja tetka je jedna od izabranih po partijskoj liniji da postane "hrvatica", da ne bi bilo da su svi partizani samo Srbi.