VISOK STEPEN JEDINSTVA O NACIONALNIM PITANJIMA: Oglasio se Dačić nakon razgovora sa predstavnicima opozicije, Vučić sutra u Skupštini

Tanjug

21. 06. 2021. u 19:16

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavnicima vanparlamentarne opozicije predstavio izveštaj o dijalogu sa Prištinom, sve dileme i probleme aktuelnog toka dijaloga i sve pritiske sa kojima se Srbija suočava.

ВИСОК СТЕПЕН ЈЕДИНСТВА О НАЦИОНАЛНИМ ПИТАЊИМА: Огласио се Дачић након разговора са представницима опозиције, Вучић сутра у Скупштини

Foto: N. Skenderija

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je ovo bio jedinstven i možda prvi sastanak te vrste u poslednjih više godina imajući u vidu da su Vučić i predstavnici stranaka još na prvom sastanku govorili o potrebi da o državnim pitanjima komuniciraju i vlast i opozicija.

On je dodao da su učesnici pozdravili takvu vrstu političkog delovanja.

- Svi su istakli potrebu da uložimo političke napore i da odbranimo i zaštitimo nacionalne i državne interese - naveo je Dačić.

Kaže da su i on i Vučić iskazali zadovoljstvo atmosferom i stavovima stranaka koje su učestvovale, navodeći da je tu bilo prisutno sedam stranaka opozicije.

- Sastanak je pokazao visok stepen državnog jedinstva oko najvažnijeg pitanja, a to je pitanje KiM - rekao je Dačić.

Najavio je za sutra sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se obratiti Vučić, te dodao da će se nakon rasprave poslanici izjasniti o izveštaju Kancelarije za KiM i toku dijaloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)