SRBI TO NE SMEJU DA PRIHVATE: Srđa Trifković otkrio paklene namere "vašingtonske močvare"

Novosti online

15. 06. 2021. u 18:34

NAMETANjE mitske cifre od osam hiljada u Srebrenici Srbi ne smeju da prihvate, smatra istoričar i publicista prof. dr Srđa Trifković.

СРБИ ТО НЕ СМЕЈУ ДА ПРИХВАТЕ: Срђа Трифковић открио паклене намере вашингтонске мочваре

Foto: Ilustracija

- Fascinantno je što niko neće negirati težnju Nemaca da pobiju što više Jevreja, ali je ta cifra od 6 miliona dobila sanktifikovani status koji više nije podložan kritičkoj analizi. Oni su u tom pogledu uspeli, a nametanje mitske cifre od osam hiljada u Srebrenici Srbi ne smeju da prihvate. To je istorijska neistina, onda bi etiketa genocidnosti bila korištena za uništenje Republike Srpske, što bi na agendi „vašingtonske močvare“ bilo čak ispred priznanja tzv. Kosova od strane Srbije - rekao je Srđa Trifković.

Profesor kaže da je očekivano da će do kraja veka doći do sukoba Amerike i Kine.

- Kroz istoriju je dokazano da neminovno dolazi do egzistencijalnog sukoba između da sile u usponu i sile koja želi da sačuva status kvo. U tom smislu za Srbe je bitno da ne prihvate priču da je bilo šta gotovo da je bilo kakva odluka doneta sa one strane okeana uklesana u kamenu i nepromenjiva i da je otpor uzaludan da je neophodno ozbiljno razmišljati o demografskom oporavku. Ako se nastavi ovaj tempo osipanja stanovništva – nerađanjem, iseljavanjem, abortusom – Srbija neće više imati ni jedan problem do kraja veka, jer će Srbi postati manjina u sopstvenoj zemlji. To je problem koji može da se rešava kroz moralni preporod, a ne samo kroz ekonomski razvoj. Najniži natalitet imaju najrazvijenije zemlje. Mora da se poštuje i neguje porodica, tradicija, vera - rekao je na kraju emisije "Lice nacije" na RTV Pančevo prof. dr Srđa Trifković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

SVET GLEDA I NE VERUJE: Novak Đoković i Karlos Alkaraz izašli na večeru pred međusobni meč koji će pratiti cela planeta (FOTO/VIDEO)