I NAŠI "ČUVAJU" KUTIJE: Dačić najavio učešće srpskih posmatrača na izborima u Rusiji

S. S. R.

07. 06. 2021. u 21:15

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je u ponedeljak da će srpski parlamentarci prihvatiti poziv za učešće u posmatranju izbora za rusku Državnu dumu koji će biti održani u septembru.

И НАШИ ЧУВАЈУ КУТИЈЕ: Дачић најавио учешће српских посматрача на изборима у Русији

Arhiva

Predsednik donjeg doma Dume Vjačeslav Volodin pozvao je naše poslanike da budu gosti na izborima i to prilikom nedavne posete naše delegacije Moskvi, a sada je dogovor potvrđen i zvanično.

Naši tribuni i ranije su bili posmatrači na izborima u Rusiji, a išli su i na birališta u Krimu. Tim iz Srbije putovao je u Rusku Federaciju 2018. godine kada je predsednik ponovo postao Vladimir Putin. Tada su u delegaciji bili naprednjaci Vladimir Đukanović, Veroljub Arsić i Milovan Drecun, radikali Aleksandar Šešelj i Dubravko Bojić... Pratili su glasanje u Moskvi, Sočiju i Jekaterinburgu.

U danu za glasanje na parlamentarnim izborima u Belorusiji redovno smo imali predstavnike, a uglavnom su to bili tadašnji poslanici Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića - Dragomir i Milanka Karić.

Inače, Dačić je najavio da će on ili Milovan Drecun iz Srpske napredne stranke predvoditi delegaciju na narednom sastanku Saveta Parlamentarne skupštine ODKB u Dušanbeu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a