STEFANOVIĆ O REAGOVANJIMA POSLE SEDNICE GO SNS: Aleksandra Vučića ne mogu da ucenjuju ni najmoćniji u svetu

Z. G.

02. 06. 2021. u 00:28

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je večeras da predsednika Aleksandra Vučića ne mogu da ucenjuju ni najmoćniji u svetu a pogotovo to ne može da uradi neko u Srbiji i neko ko je njegov prijatelj.

СТЕФАНОВИЋ О РЕАГОВАЊИМА ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ ГО СНС: Александра Вучића не могу да уцењују ни најмоћнији у свету

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Odgovarajući na pitanja novinara posle posete gradilištu kovid bolnice u Novom Sadu on je, povodom reagovanja pre svega pojedinih opozicionih lidera i njima naklonjenih medija na subotnju sednicu GO SNS-a, istakao da oni provlače tezu kako on opstaje na funkciji jer ucenjuje Vučića.

- Aleksandra Vučića ne mogu da ucenjuju ni najmoćnije svetske sile i centri moći u svetu. A pogotovo to ne može da uradi neko u Srbiji pre svega zato što nema za šta neko da ga ucenjuje jer on vodi čistu politiku, na korist naše zemlje. To vide svi u Srbiji i u svetu.

Stefanović je naglasio da da takvo ucenjivanje pogotovo ne može da dođe od njega, nekoga ko je Vučićev prijatelj.

- On je mene uveo u politiku i naučio me kako da ozbiljno i odgovorno radim svoj posao. Tako da su takve besmislice (o ucenjivanju) očigledno plod ljudi koji razmišljaju tako iz svoje perspektive. Očigledno je da bi oni voleli da vide takvu Srbiju u kojoj bi jedni druge ucenjivali.

Istakao je takođe da su Vučić i on iskreni prijatelji, koji se bore za Srbiju.

- Borimo se da jačamo našu zemlju, da gradimo puteve i bolnice, jačamo našu vojsku. I dok predsednik Vučić hoće da ja obavljam ovaj posao, biću ponosan što sam njegov saradnik i prijatelj.

Stefanović je dodao da je SNS „velika porodica“, stranka koja svoje probleme rešava u svojoj kući, na ozbiljan, miran i demoikratski način, u otvorenoj i iskrenoj raspravi.

- Možete li da zamislite takvu raspravu negde drugde, na primer u Đilasovoj stranci, gde su svi ključni funkcioneri zaposleni u njegovoj firmi.

U SNS, kako je rekao, postoji i potreba da jedni drugima ukažu kako na dobre stvari tako i na ono što nije kako valja ali vodeći politiku tako da stranka iz te rasprave izađe jača.

Ja tu stranku volim, iskreno, svim srcem. Borio sam se za njeno stvaranje, jedan sam od njenih osnivača, bio sam u stranci u svakom vremenu i uvek sam bio neko ko je poštovao odluke predsednika Vučića, sa njim radio i pokušavao da mu pomognem svakog dana u toj borbi za bolju Srbiju. Jer, jaka SNS znači i jaka Srbija – naglasio je Stefanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)