NENAD POPOVIĆ U SANKT PETERBURGU: Ministar će učestvovati na Međunarodnom ekonomskom forumu

Novosti online

01. 06. 2021. u 13:26

MINISTAR u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović učestvovaće na 24. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu koji će biti održan od 02. do 05. juna. Tokom učešće na Forumu ministar Popović održaće sastanak sa zamenikom predsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom srpsko-ruskog međuvladinog komiteta Jurijem Borisovim.

НЕНАД ПОПОВИЋ У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ: Министар ће учествовати на Међународном економском форуму

Foto Promo

Na sastanku će biti razmatrane teme od značaja za dalje učvršćivanje bilateralne saradnje Srbije i Rusije, a poseban akcenat biće stavljen na otpočinjanje proizvodnje vakcine Sputnjik V u Republici Srbiji.

Tokom trajanja Foruma Popović će održati radne sastanke sa ministrom industrije i trgovine RF Denisom Manturovim, ministrom poljoprivrede RF Dmitrijem Patruševim, generalnim direktorom Državne korporacije Rosatom Aleksejem Lihačovim i drugim visokim zvaničnicima Ruske Federacije i Evroazijske unije.

Ministar Popović predstaviće rezultate Republike Srbije u borbi protiv pandemije korona virusa na panelu "Borba protiv infekcije: budući rizici“, na kojem će učestvovati vodeći ruski i međunarodni eksperti za borbu protiv korona virusa, a među njima ministar zdravlja RF Mihail Muraško, direktor Nacionalnog instituta za epidemilogiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg,  direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhan i drugi.

Popović će učestvovati i na Plenarnoj sednici Foruma na kojoj će govoriti predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

24. Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF) biće održan od 2. do 5. juna 2021. godine u kongresnom i izložbenom centru „EkspoForum“ u Sankt Peterburgu.

Forum okuplja šefove država, političke lidere, premijere, ministre, guvernere, direktore vodećih ruskih i internacionalnih kompanija, kao i nauticajnije svetske medijske kuće.

Glavni zadatak ovogodišnjeg foruma je podrška dijalogu usmerenom na jačanje odnosa između država, poslovnih krugova i kompanija, i razmatranje ekonomskih problema i izazova sa kojima se suočava svetska privreda u vreme pandemije izazvane korona virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba