"NOVOSTI" SAZNAJU Karadžić se juče tačno u 14 h javio ćerki: "Prebačen sam u Britaniju, od upravnika zatvora tražio sam ove stvari"

S.J.M.

27. 05. 2021. u 18:40

PRVI predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić prebačen je juče u Englesku na služenje doživotne kazne zatvora.

НОВОСТИ САЗНАЈУ Караџић се јуче тачно у 14 х јавио ћерки: Пребачен сам у Британију, од управника затвора тражио сам ове ствари

Arhiva

U 14 časova juče Karadžić se javio ćerki Sonji iz Londona, i rekao da su ga prebacili i da čeka premeštaj sa trenutne lokacije na jug Britanije u zatvor koji se nalazi 100 kilometara od Sautemptona.

- Iz Haga su mu dozvolili da se čuje sa upravnikom zatvora u kom će biti, a interesovalo ga je da li svoje knjige i spise može da prebaci iz Haga u zatvor u Engleskoj, gde će služiti doživotnu kaznu. Rečeno mu je da će biti smešten u novi deo zatvora, iz 60-tih godina prošlog veka

- Karadžić je pregovarao da prebaci hard diskove iz Ševeningena, jer piše reviziju postupka, ali još uvek ne zna da li će to moći da uradi. Tražio je da ima kompjuter, kako bi mogao da radi na reviziji postupka. Njemu je bezbednost primarna i jedino je može imati u samici, a pitanje je da li će imati uslove koje je tražio, saznaju Novosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)