Severna Makedonija ne zatvara granicu prema Srbiji: Na južnoj međi ostaje slobodan režim

M.Stančić

petak, 03. 07. 2020. u 17:20

Северна Македонија не затвара границу према Србији: На јужној међи остаје слободан режим

Foto: Dušan Stojaković

Tehnička Vlada Republike Severne Makedonije (RSM) u petak nije razmatrala mogućnost eventualnog ponovnog zatvaranja granice sa Srbijom zbog pogoršane epidemiološke situacije
SKOPLjE - OD STALNOG DOPISNIKA

Tehnička Vlada Republike Severne Makedonije (RSM) u petak nije razmatrala mogućnost eventualnog ponovnog zatvaranja granice sa Srbijom zbog pogoršane epidemiološke situacije sa korona virusom u regionu, budući da o tome, kako je potvrđeno, uprkos najavama, nije dobila nikakve preporuke ni državne Komisije za zarazne bolesti.

Potvrdio je to i tehnički premijer Vlade RSM Oliver Spasovski za vreme posete opštini Čučer Sandevo na Skopskoj Crnoj Gori.

– Želimo da donosimo odluke na osnovu predloga stručnih lica. Ako se ukaže bilo kakva potreba, ako se uvidi da postoji potreba za preduzimanje mera, razgovaraćemo na Vladi. Za sada Vlada nije donela nikakvu odluku, i trenutno važi stara, odnosno da su granice otvorene – rekao je Spasovski.

Ministar spoljnih poslova RSM Nikola Dimitrov takođe je potvrdio da još uvek nema konačne preporuke Komisije za zarazne bolesti u pogledu mogućnosti ponovnog zatvaranja granice sa Srbijom i Kosovom.

Precizirao je da u sadašnjim okolnostima „nema politike, nema prijateljstva, već da je glavna kalkulacija epidemiološka slika“.

Na granici sa Severnom Makedonijom, na osnovu odluke tehničke vlade u Skoplju, od 26. juna na snazi je potpuno slopbodan režim ulaska u tu zemlju za makedonske i strane državljane bez obaveze prilaganja PCR testa na korona virus, i eventualnog odlaska i državni karantin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)