Slučaj pacijentkinje koja je odbolovala koronu napravio pometnju: Posle dva negativna testa simptomi su SE VRATILI

Tanjug

četvrtak, 28. 05. 2020. u 21:10

Случај пацијенткиње која је одболовала корону направио пометњу: После два негативна теста симптоми су СЕ ВРАТИЛИ

Foto: Ilustracija

Slučaj starije žene (71) iz Kolana, u Zadarskoj županiji, koja se vodi kao osoba koja je prebolela korona virus, napravio je pometnju u Hrvatskoj
 Slučaj starije žene (71) iz Kolana, u Zadarskoj županiji, koja se vodi kao osoba koja je prebolela korona virus, napravio je pometnju u Hrvatskoj.

Pometnja je nastala nakon što su njeni testovi u sredu ponovo bili pozitivni, a sutradan je rezultat ponovljenog testa bio ponovo negativan.

Pozivajući se na svoja saznanja zadarski portal piše da je reč o starijoj ženi, koja je virus “pokupila” preko Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu na moru.

 Žena je, kažu, nakon što je dobila simptome, bila testirana na korona virus, a njen nalaz je bio pozitivan.

Nakon određenog vremena oporavka, ponovo je testirana kako bi se utvrdilo da je virus nestao iz njenog organizma. Testirana je, kako se to uobičajeno radi, dva puta u razmaku od 48 sati i oba su rezultata bila negativna, što je značilo da se oporavila od korona virusa.

Međutim, ona je juče ponovo dobila simptome bolesti, ponovo je testirana, a nalaz je bio pozitivan, da bi danas njen nalaz opet bio negativan, piše portal Zadarski.

Iz Štaba civilne zaštite Zadaske županije navode da se radi o specifičnom slučaju i da su njeni nalazi upućeni Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, koji će dati svoje mišljenje o ovom slučaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

др Милан Лекић

29.05.2020. 08:24

Постојећи тестови на коронавирус имају недовољну сензитивност и специфичност што условљава велики број лажно-позитивних и лажно- негативних резултата, због чега су ти тестови клинички ирелевантни. То се зна, и зато за озбиљне државе резултати тих тестирања не представљају услов за несметани прелаз граница. Критеријуми процента оболелих на 100000 становника је такође неприхватљив јер ниједна земља није обавила валидно тестирање целокупног становништва. Зато је ковид-медицина посебна политика...