Dečak ROĐEN U AUTOMOBILU: Novi porođaj na neobičnom mestu u Crnoj Gori

Novosti Online / I.D.S.

nedelja, 17. 05. 2020. u 19:20

Дечак РОЂЕН У АУТОМОБИЛУ: Нови порођај на необичном месту у Црној Гори

Ilustracija Foto Depositphotos

Medicinsko osoblje porodilo je ženu u automobilu ispred Kliničkog centra, zahvaljujući brzoj reakciji lekara i tehničara i majka i beba su dobro,a na svet je došao dečak težak 2,9 kilograma
Nesvakidašnji događaj odigrao se sinoć ispred Urgentnog centra. Naime, medicinsko osoblje porodilo je ženu u automobilu ispred Kliničkog centra, zahvaljujući brzoj reakciji lekara i tehničara i majka i beba su dobro,a na svet je došao dečak težak 2,9 kilograma.

Prema rečima specijalizanta u Urgentnom centru, dr Nenada Radovića, pozvali su ga i kazali da je žena u svom autu ispred Urgentnog centra i da je u toku porođaj. Ističe da su hitno istrčali iz sale, tamo zatekli kolege,a porođaj već bio u toku.

- Naš tehničar je pridržao plod. Presekli smo pupčanu vrpcu, beba je zaplakala. Odmah smo pozvali Ginekologiju, kolege su odmah reagovale i bile tu sa potrebnom opremom. Sada kada znamo da su beba i majka dobro, to je najveća nagrada - ispričao je doktor Radović.

Ginekološko-akušerska sestra Ana Đurović kaže da su dobili informaciju da je porođaj počeo i da su koleginica i ona hitno otišle da pomognu kolegama iz Urgentnog bloka.

- Shvatili smo da se događa porođaj. Koleginica i ja što hitnija pošle da pomognemo kolegama iz Urgentnog bloka - navela je.

Da se porođaj u uslovima koje nisu mogli da predvide događaju,kazala je doktorka Angela Ćorić, ističući da je jedino važno da uvek budu spremni da adekvatno reaguju i pruže pomoć.

- Ovde je munjevito reagovano, i od strane UC i od nas sa Ginekologije. Beba je zbrinuta. Majka je zbrinuta. One su sad na sigurnom. Majka i beba će biti dobro - kazala je dr Ćorić priča doktorka Ćirić.

Pročitajte još: Bebi se baš žurilo: BEZ GREŠKE, iako nije lekar, porodio suprugu u stanu

Doktorka Azra Begović, pedijatar-neonatolog, kaže da je muško novorođenče u porodilište primljeno sinoć oko 21 sat.

- Rođeno u kolima. Dete je dobro. Teško je dva kilograma i 900 grama, dugačko 51 cm - rekla je dr Begović.