Predsednik Mreže mladih Demokratskog fronta(DF) u Bijelom Polju Radovan Rakočević, pušten je u petak veče na slobodu, posle hapšenja po nalogu osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, odnosno sumnje da je počinio krivično delo izazivanja panike.

Naime, sudija za istragu Osnovnog suda Svetlana Načić odbila je predlog Osnovnog državnog tužilaštva o određivanju pritvora i ukinula mu meru zadržavanja od 72 sata.

Rakočevič je uhapšen jer je na svom Fejsbuk profilu podelio vest jednog tabloida u kojoj se navodi da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović zaražen korona virusom.


- Krivičnom prijavom je predstavljeno da je osumnjičeni počinio krivično đelo na način što je na svom Fejsbuk profilu objavio tekst sa naslovom "Milo Đukanović zaražen koronavirusom. U teškom stanju, tražio pomoć od Rusije i Francuske" i na taj način izazvao paniku kod dela stanovništva Crne Gore koji su pratioci njegovog profila, saopšteno je u četvrtak veče iz tužilaštva u Bijelom Polju.


Mežutim, sudija za istragu Svetlana Načić odlučujući o predlogu ODT za određivanje pritvora donela je rešenje kojim je taj predlog odbijen kao neosnovan.


Rakočević je hapšen u januaru ove godine zbog iscrtavanja trobojke na jednom zidu u Bijelom Polju.