KOTORANIN Nikola Mršić (40) koji se sumnjiči da je u septembru 2017.godine ubio sugrađanina Gorana Lenca i pokušao da ubije Milana Jovićevića uhapšen je danas u Srbiji. To je zvanično saopšteno iz Uprave policije. On se sumnjiči i za krivično delo - stvaranje kriminalne organizacije.

"Za N.M. je raspisana međunarodna poternica na osnovu Naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka za krivično delo teško ubistvo u pokušaju. On se sumnjiči da je 16. septembra 2017. godine u Kotoru lišio života G.L. i pokušao da liši života M.L. Takođe, N.M. se potražuje i na osnovu Naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije, jer se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije imao zadatak da pruža pomoć i podršku u izvršenju planiranih krivičnih dela kriminalne organizacije, da deluje kao izvšilac ovih dela, da prenosi uputstva i zadatke organizatora drugim pripadnicima kriminalne organizacije, te i da ostvaruje saradnju sa pripadnicima druge kriminalne organizacije.

PROČITAJTE JOŠ - "Škaljarac" golmanu pucao u potiljak (FOTO)

Lice N.M. se potraživao na međunarodnom planu zbog teških krivičnih dela te su službenici Sektora kriminalističke policije u odnosu na ovo lice sprovodili istragu ciljanog traganja u saradnji sa više država", saopšteno je iz Uprave policije.