U STRAHOVITOJ eksploziji bombe, podmetnute pod automobil, oko 12.40 na Cetinju je ubijen Pero Muhadinović (51) iz ovog grada. Paklena naprava je aktivirana dok se ovaj Cetinjanin kretao Bulevarom crnogorskih junaka, nedaleko od dve škole. U ovom mafijaškom napadu jedno dete D. I., slučajni prolaznik, zadobilo je ogrebotine.

Igor Popović, rukovodilac Odeljenja bezbednosti Cetinje, izjavio je da je vozilo bilo u pokretu kada je detonirana naprava i da je tom prilikom vozač nastradao. On je poručio da se preduzimaju mere kako bi se počinioci identifikovali i uhapsili.

Prema nezvaničnim saznanjima, eksploziv je aktiviran na samo stotinak metara od zgrade gde je Muhadinović živeo. Veruje se da je praćen, odnosno da je zločincu dojavljeno kada je krenuo od kuće. Strahovita eksplozija uznemirila je crnogorsku prestonicu. Građani u šoku nisu mogli da veruju da neko aktivira eksploziv usred bela dana i u blizini škola.

PROČITAJTE JOŠ - Jeziva likvidacija u Crnoj Gori: Poginuo Cetinjanin, POVREĐENO dete na ulici

Pojedini mediji u Crnoj Gori nagađali su juče da je likvidacija Muhadinovića možda nastavak sukoba kotorskih klanova, odnosno da je žrtva bila bliska "kavčanima", ali policija nema te podatke. On, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", u policiji nije registrovan ni kao "bezbednosno interesantna osoba".

Inače, ovo je drugo ubistvo na Cetinju u roku od desetak dana. Ispred Sportskog centra "Lovćen" 17. februara ove godine usmrćen je sportista i ribolovac, kao i zaštitnik životne sredine Andrija Gazivoda (31). Njegovo smaknuće nije rasvetljeno, a ubica je ispalio 15 metaka, od kojih je 14 završilo u mladićevom telu.

OSUDA KAŠĆELANA

UBISTVO Pera Muhadinovića najoštrije je osudio gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan poručujući da svaki život ima neprocenjivu vrednost, pa je obaveza svih, a posebno nadležnih organa i službi, da obezbede sigurno i bezbedno okruženje svim građanima. On je najavio da će Skupština prestonice da zakaže hitnu sednicu na kojoj bi se razmatrala bezbednosna situacija u Cetinju.