Korona virus stigao u Severnu Makedoniju

Novosti Online

26. 02. 2020. u 17:00

Reč je o makedonskim državljanima koji su u prošlosti putovali u Italiju, a danas su se registrovali na Klinici za infektivne bolesti

Корона вирус стигао у Северну Македонију

Foto Tanjug-AP

Registrovan je prvi slučaj infekcije korona virusom na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju, potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja Severne Makedonije, prenose lokalni mediji.

Ministar zdravlja Venko Filipce rekao je ranije da su tri pacijenta jutros prijavila grip, a dvoje su bili negativni na testu za korona virus. Treći je bio pozitivan.

Ministar je dodao da je reč o makedonskim državljanima koji su u prošlosti putovali u Italiju, a danas su se registrovali na Klinici za infektivne bolesti.

Ministarstvo zdravlja pozvalo je građane da ne paniče i uskoro će objaviti detalje prvog slučaja na konferenciji za štampu premijera Olivera Spasovskog, ministra zdravlja Venka Filipcea i epidemiologa Žarka Karadzovskog iz Instituta za javno zdravstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Чеда

28.02.2020. 01:14

У Северну Македонију? Где је то? У БЈР Македонија? Старој Србији? Е сад знам где је. Па лепо...нек зову Бугаре и Арбанасе да им помогну.