PLjEVLjA – Službenici policije u Pljevljima podneli su krivičnu prijavu protiv B.K.(36) nastanjenog u pljevaljskom prigradskom naselju Komini zbog sumnje da je pre tri dana izvršio krivično delo teška krađa.


Prema saopštenju policije B.K. je, 18. februara oko 14,30 časova u naselju Radosavac iz kuće B.Ć, sumnja se, ukrao 3.030 eura i telefon marke Samsung.


Krađa je policiji prijavljena 40 minuta kasnije.


O događaju je upoznat Osnovni državni tužilac u Pljevljima, koji je kvalifikovao krivično delo i ovlastio ekipu CB Pljevlja da izvrše uviđaj.


Pročitajte još: Velika akcija crnogorske policije: Razrešeno razbojništvo u Nikšiću i krađe iz nekoliko registar kasa u Podgorici


- Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je prijavljeni K.B. upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva nasilno otvorio ulazna vrata na kući B.Ć. ušao u unutrašnjost kuće, izvršio premetačinu i pronašao i otuđio 3030,00 eura i mobilni telefon marke „Samsung“. Policijski službenici CB Pljevlja su pronašli i vratili vlasniku deo otuđenog novca. Lice je lišeno slobode i uz poseban izveštaj kao dopunu krivične prijave 19. februara predato na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima, koji mu je odredio zadržavanje - navodi se u saopštenju pljevaljske policije.