Završeno je toksikološko veštačenje Filipa Zavadlava (25), osumnjičenog za masakr u splitskom Varošu 11. januara kada su ubijena trojica muškaraca.


Kako se nezvanično saznaje, u krvi mladića pronađene su različite supstance, redom brojni lekovi (za najveći deo Zavadlav imao medicinsko opravdanje), ali i tragovi metadona, sintetičke droge koja uglavnom služi za smanjenje bolova u supstitucionoj terapiji heroinskih zavisnika. Takođe se saznaje da osumnjičeni za trostruko ubistvo nije bio pod dejstvom alkohola tog popodneva.


Ovakav toksikološki nalaz još uvek nije stigao do splitskog Županijskog državnog tužilaštva koje vodi istragu celog slučaja, ali ni do Branka Šerića, splitskog advokata sa zagrebačkom adresom koji brani Zavadlava. Iskusnog advokata Šerića ne čudi nalaz niti to što ga još nije dobio.


- Istragu vodi Državno tužilaštvo, često smo mi branioci u situaciji da poslednji saznajemo relevantne podatke. Takav nalaz toksikološkog veštačenja me ne iznenađuje. Moram napomenuti kako je doduše upravo taj nalaz tempore criminis posebnovažan za nastavak psihijatrijsko-psihološkog veštačenja koje se sprovodi nad Filipom Zavadlavom na Vrapču. Lekariveštaci koji procenjuju njegovo zdravstveno stanje neminovno moraju da znajutoksikološki nalaz i da vode računa o tome pri izradi veštačenja. Očekujem da će to veštačenje biti završeno u iduće tri nedelje– komentarisao je najnovija događanja u ovom šokantnom slučaju advokat Šerić, dodajući kako naravno upravo od rezultatapsihijatrijsko-psihološkog veštačenja zavisi dalji tokkaznenog postupka pa tako i strategija obrane.


Pročitajte još: Hrvatska pevačica pomaže trostrukom ubici: Uplatite mu novac, treba mu pomoći, on je žrtva!


Splitsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Zavadlava zbog osnovane sumnje da je 11. januara ove godine, "po ranije donetoj odluci i planu, s ciljem osvete određenom broju osoba iz narkomanskog miljeakoji su pretili i fizički napali njegovog brata i njega lično", a nelegalno je nabavio automatsku pušku sa većom količnom municije.


Izvor: 24sata.hr