Ski centar Vučje kod Nikšića u januaru je, zbog nedostatka snega, otkazao škole skijanja, saopštili su njegovi predstavnici, dok u ski centru Kolašin 1600 ne radi žičara zbog malo snega.


"U januaru smo otkazali škole skijanja zbog nedostatka snega. Najavljen je za ovu nedelju, pa se nadamo da će biti dovoljna količina snega da organizujemo škole koje su dogovorene za februar", rekli su u Ski centru Vučje i dodali da je zbog toga manje gostiju i posetilaca ovog turističkog centra, prenosi RTCG.


Nedovoljno snega prozrokovalo je da žičare u ski centru Kolašin 1600 rade samo zbog panoramskog razgledanja planine, dok u skijalištu Kolašin 1450 očekuju dolazak gostiju sledeće nedelje, zbog najavljenih snežnih padavina.


Pročitajte još: Skijanje, kačamak i tango za dobar provod


"Danas na skijalištu boravi oko hiljadu gostiju, kako iz svih krajeva Crne Gore, tako i iz Srbije, Hrvatske, Albanije i Rusije. S obzirom na to da su tokom sledeće nedelje u najavi nove snežne padavine, očekujemo dobru posetu tokom februara, naročito u danima vikenda, a imamo i organizovane grupe gostiju iz Francuske", rekla je direktorka Ski-centra Kolašin1450 Dijana Bulatović.