U Crnoj Gori se ovih dana širi talas oslikavanja oronulih zidova u bojama crnogorske trobojke iz vremana kralja Nikole.

Uprkos zabranama policije, crnogorska mladost razbija strah i ne odustaje. Sem primjera omladine iz Donje Gorice koja je sinoć po četvrti put oslikala isti mural, odnosno crnogorsku trobojku, momci iz Zagoriča i Zlatice su i pored prisustva i zabrane policije ovenačali zid trobojkom.

Naime, nekoliko destina momaka iz ovih naselja na dostojanstven, kulturan ali odlučan način, na pasereli u mestu Zlatica oslikala je najveći mural sa motivima crnogorske trobojke.

Na samom početku oslikavanja pasarele, došli su službeni Uprave policije, koji su naredili da se prekine sa radovima i legitimisali sve učesnike ovog događaja. Međutim, hrabri momci nisu odustali dok mural konačno nije oslikan.

Jedan od učesnika Milivoje Brdža Brković saopštio je policiji da podgorička omladina radi na ulepšljavanju svog grada, te da ne radi ništa nezakonito i protivno propisima.

„Ne dozvolite ikom da vam utera strah. Nema straha, svi smo zajedno. Svaka čast momcima iz Donje Gorice koji su pokrenuli čitavu priču i koji su pružili otpor, mi ostali smo tu da sve to podržimo“, rekao je Brković dok je uživo na svom Fejsbuk profili prenosio kompletan događaj.

On je takođe kazao da je ovo način da Podgorica dobije lepši izgled.

U jednom trenutku službenici policije izdali su naređenje da se odmah prekine sa radovima, na šta su dobili odgovor – da neće odustati i da će završiti mural.

Na ovaj način i ovakvim dostajanstvenim ponašanjem ovi momci su pokazali kako se razbija strah i besmisao policijske torture.

„Samo da znate to je ta pravoslavna omladina, bez ijedne loše reči su odradili ovaj posao.Jesu li ovo gospoda – duhom, karakterom, svi nasmejani delaju“, rekao je ovaj hrabri momak.

Ovaj primer hrabrosti „ulične“ borbe biće etalon za sve one koji ovih dana brane svoje svetinje i ukrašavaju Crnu Gori njenim tradicionalnim bojama.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u videu.



(www.in4s.net)