Katnić oružje nabavljao od OVK: Evo za šta se još tereti crnogorski specijalni tužilac

NovostiOnline

ponedeljak, 20. 01. 2020. u 16:24

Катнић оружје набављао од ОВК: Ево за шта се још терети црногорски специјални тужилац

Foto: printskrin YouTube

Krivična prijava protiv Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Crne Gore i saradnika stoji u "fioci"
Pre nekoliko dana na profilu društvene mreže „Facebook“, Petra Draškovića, šefa informativne službe Demokratskog fronta u Crnoj Gori, osvanula je objava, kojom je ukazano da je još 2017. godine advokat Miroje Jovanović, u ime Andrije Mandića, predsednika Nove srpske demokratije i jednog od lidera Demokratskog fronta, podneo krivičnu prijavu protiv Milivoja Katnića, specijalnog državnog tužioca Crne Gore, Mirka Velimirovića, iz Zubinog Potoka, Saše Sinđelića, nadaleko čuvenog svedoka saradnika Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, i TREĆIH za sada nepoznatih lica, pripadnika Uprave policije Crne Gore i Agencije za nacionalnu bezbednost, radi izvršenja više krivičnih dela, poput krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje vatrenog oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, u pomenutoj objavi Petra Draškovića jasno je ukazano da je Andrija Mandić Tužilaštvu za organizovani kriminal Srbije, podneo urgenciju, kojom je zahtevao da pomenuti nadležni organ postupi shodno pomenutoj krivičnoj prijavi, prikupi obaveštenja i preduzme druge radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se razjasnili navodi iz krivične prijave podnete 2017. godine, budući da pomenuto tužilaštvo do danas nije preduzleo aktivnosti koje bi dovele do razjašnjavanja ilegalnih aktivnosti koje je Katnić preduzeo na teritoriji Srbije.

Naime, podsećamo da su Velimirović i Sinđelić, zajedno sa Katnićem, kao idejnim tvorcem tzv. državnog udara iz oktobra 2016. godine u Crnoj Gori, učestvovali i organizovali da se na teritoriji Srbije, preduzmu radnje, koje su obuhvatale ilegalnu nabavku naoružanja i eksplozivnih materija, za šta je konkretno bio zadužen Velimirović, koji je to potvrdio i u sudskom postupku, čime su ispunili elemente bića krivičnog dela koje im se stavlja na teret od strane Mandića.

Frapantno je da je Katnić takve aktivnosti odobrio na teritoriji izvan svoje jurisdikcije (Srbija), jer je Velimiroviću naložio da posredstvom nekadašnjih šiptarskih terorista dođe u posed oružja, koje će potom dostaviti navodnim organizatorima tzv. državnog udara, pri čemu Katnić, za takve, ukoliko su uopšte bili, simulovane poslove nije tražio niti imao saglasnost srpskog tužilaštva.

Međutim, Katnić je kroz institut međunarodne pravne pomoći od Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije dobio zahtevane informacije kojima su nadležne službe u Srbiji raspolagale o Sinđeliću i Velimiroviću, njihovim kontaktima i kretanjima, ali je i tada volšebno prikrivao da je na teritoriji naše zemlje, sprovodio prikrivene operacije, simulovane poslove, i druge aktivnosti u cilju prikupljanja dokaza, kojima se terete organizatori izmišljenog državnog udara.

Međutim, poražavajuće je to, što je Katniću međunarodna pravna pomoć pružena u veoma kratkom roku, dok se u slučaju ispitivanja njegove eventualne krivične odgovornosti od 2017. do danas nije daleko stiglo.

Moguće je da Katnić zapravo nije krivično odgovoran, moguće je da je Tužilaštvo za organizovani kriminal ustanovilo da nikakvo oružje nije postojalo, niti je nabavljano na teritoriji Srbije, što je zapravo činjenica sa kojom bi nadležni sud u Crnoj Gori trebao da bude upoznat shodno bilateralnim ugovorima, jer u tom slučaju nestaje i svaki vid odgovornosti za Andriju Mandića i Milana Kneževića, narodnog poslanika Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore,u slučaju tzv. državnog udara, koji je režiran od strane režima u Crnoj Gori, kao jedna loša verzija spilbergovsko-hičkokovske produkcije.


Izvor : Nacionalist

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Никола

20.01.2020. 22:47

Dovoljno je bilo na slikama videti opremu i svaka budala je mogla da vidi da je to oprema snaga koje su ameri opremili, najverovatnije oprema ROSU koju je Katnić posudio za.svoj prljavo izrežirani film u kome su glavni finansijeri vladajuća garnitura potpomognuta sa američkim tajnim službama i američkom ambasadom.