Split je danas potresao stravičan ubilački pohod u kojemu su tri osobe likvidirane, a dvojica muškaraca su uhapšena.
 
Uhapšen je pomorac F. Z. koji je navodno i ubica, a trojicu muškaraca je ubio jer su maltretirali njega i brata. Kako se nezvanično saznaje, brat ubice imao je problema s drogom i zapao u dugove.

 F. Z. je zbog toga uzeo kalašnjikov i ubio one koji su ih maltretirali. Posle toga je navodno otišao u kafić i mirno sačekao policiju.

Pucnjava se dogodila oko 15.30 sati na Šperunu gde je ubijen prvi muškarac koji je bio na motoru. Nekoliko minuta kasnije je zapucao i na drugog mladića u Radmilovićevoj. Dvojica upucanih muškaraca su ostala na mestu mrtva, a treći je umro na operacijskom stolu u splitskoj bolnici.

Svedoci pucnjave kažu kako se čula rafalna paljba, da je neslužbeno pucao splitski pomorac F.Z., a smrtno su na mestu nastradali J.M. i J.T. Kako se saznaje na terenu, F.Z. je u osvetnički pohod krenuo zato što su mu žrtve maltretirali brata zbog čega je reagovao pucnjima.

Prva dvojica su poznata policiji u ranijim slučajevima.

J.T. imao je 38 godina. Kada je imao 22 godine, 2004. optužen je da je motociklom izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala osmogodišnja devojčica. Devojčici je pružena prva pomoć, ali umrla je od posledica teških povreda. Bio je u zatvoru, a po izlasku 2008., sukobio se s drugim muškarcem koji mu je posekao vrat sekirom. J.M. je poznat policiji zbog povezanosti s drogom.

Špekulisalo se i da su bila dvojica ubica, ali kasnije se pokazalo da to nije tačno.

Zbog pucnjave policija je celo popodne i noć preko medija upozoravala  građane da izbegavaju taj deo grada.