Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kategoričan da ne podnese ostavku: NISAM ZEC IZ GORE!

V.K.

03. 10. 2019. u 21:55

Врховни државни тужилац Ивица Станковић категоричан да не поднесе оставку: НИСАМ ЗЕЦ ИЗ ГОРЕ!

Foto: Ivica Stanković

Neću se povlačiti pred licem sa poternice, poručio je Stanković, misleći na biznismena Duška Kneževića, vlasnika Atlas grupe
Ivica Stanković, Vrhovni državni tužilac izjavio je za Javni servis da nema nameru da se povuče sa funkcije koju obavlja.

- Nisam zec iz gore! I neću se povlačiti pred licem sa poternice, poručio je Stanković, misleći na biznismena Duška Kneževića, vlasnika Atlas grupe, koji mesecima iz Londona lansira audio i video snimke koji navodo ukazuju na korupciju državnih institucija i ljudi koji su na njihovom čelu.

Za Nenada Vujoševića jednog od aktera snimka koji je objavio Knežević, VDT kaže da nije njegova „ni leva, ni desna ruka“.

PROČITAJTE JOŠ -Brak sina tužioca i Šarićeve ćerke?

- On je samo obavljao administrativne poslove. Na pitanje da li sam ga ja tu zaposlio – nisam. On je već imao preko dvadeset godina staža, a ja sam ga zatekao na poziciji više državnog sekretara. Niko u VDT nije primljen a da nije prošao sve provere. Vujošević je susšpendovan odmah nakon što su stvoreni zakonski uslovi za to, a to je odmah nakon proširenja istraage. Radi se o živom predmetu, gde se vodi istraga ja u vezi sa tim ne mogu da odgovaram na pitanja. Siguran sam d aje SDT pravovremeno reagovalo u vezi sa tim.

Na pitanje da li je u kumovskim odnosima sa Vujoševićem, Stanković odgovara da nisu. A o tome da li će njegov sin oženiti kćerku Darka Šatića, Stanković je rekao da „pozivnicu još nije dobio“. Kazao je da je njegov sin završio Pravni fakultet i da je, pošto za njega nije bilo mesta u tužilaštvu, otišao u advokate.

VDT je kazao da ima osećaj da je poljuljano poverenje u Tužilaštvo, ali je uveren da ono neće posustati zbog sekretara koji je postao „zamorčić jednog čoveka.“ Veruje da se neće desiti blokada Tužilaštva, četiri dana pre isteka njegovog mandata, jer bi to, kako kaže, ugrozilo vladavinu prava.

-Tužilašto drži konce u svojim rukama i ne može ga poremiti lice sa poternice, poručio je Stanković.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Гојко

04.10.2019. 10:09

Ivičin sin se slikao sa Stijepovićem koga je Knežević snimio prilikom predaje koverte sa novcem,odmah po objavljivanju tog snimka i rekao da mu niko ništa ne može,a sad se ženi Šarićevom ćerkom.Ivičina zamenica se slikala,prošle godine,sa jednim vođom kriminalne grupe i ništa. Neđelja u petak,emisija A1 TV Montenegro od 20.09.2019.