Pupovcu nove pretnje i ucene

Jurica KERBLER

petak, 06. 09. 2019. u 10:51

Пуповцу нове претње и уцене

Milorad Pupovac / Foto Tanjug

Množi se govor mržnje prema političkim predstavnicima, medijima i zavičajnim klubovima Srba u Hrvatskoj. Darinko Kosor: Ako ostane pri izjavi o NDH i današnjoj Hrvatskoj, ne može biti u koaliciji

ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA

PREDSEDNIK Hrvatske socijalno-liberalne stranke Darinko Kosor izjavio je da, ako Milorad Pupovac ostane pri izjavi o NDH i današnjoj Hrvatskoj, više ne mogu biti zajedno u koaliciji.

- To poređenje bilo je greška od strane Pupovca, a još veći gaf je što je to izjavio u Sarajevu, a ne u Zagrebu. U drugim se državama ne priča protiv svoje, a posebno se ne iznose neistine - kaže Kosor, čija stranka je, inače, koalicioni partner sa HDZ.

Naglasio je, pritom, da tako sigurno ne misli dve trećine Srba u Hrvatskoj:

- Tu izjavu treba osuditi i tražićemo da na sastanku vladajuće koalicije Pupovac kaže šta je mislio. Ja ne znam šta, jer to nisam čuo od njega, ali ako ostane pri tim tvrdnjama, ne možemo više da budemo partneri - kaže Darinko Kosor, koji smatra da je ta izjava lidera Srba u Hrvatskoj štetna i za državu, i za Srbe u Hrvatskoj.

I dok se čeka odluka SDSS-a, Ivona Milinović, poslanica HDZ-a u gradskoj vlasti u Rijeci, koja je ujedno i predsednica Odbora za nacionalne manjine u tom gradu, predlaže da se zabrani finansiranje zagrebačkih "Novosti", jer "pisanje tog lista svakom normalnom Riječaninu uzrokuje duševne boli".

Pročitajte još - Milinović pozvala na zabranu finansiranja "Novosti"

Za Pupovca kaže da kontinuirano broji krvna zrnca i nanosi štetu srpskoj zajednici. Izrazila je, istovremeno, i nadu da će Matko Škalamera, napadač na Dobrivoja Arsića, srpskog povratnika u Kastvu, tužiti medije koji su o tome pisali?!

Foto Tanjug


Pretnji ima na sve strane, pa i organizatorima okupljanja Zavičajnog kluba Kordunaša i Banijaca koji su, uprkos tome, održali veče u Vukovaru, ali pod jakim policijskim obezbeđenjem. Organizatori su poručili da nikada nije bilo takvih pritisaka, ali na kraju, na sreću, incidenata ovog puta nije bilo.

KLASIĆ: NENORMALNO U HRVATSKOJ NORMALNO


LICEMERNE su osude i žaljenja zbog napada na Srbe u Hrvatskoj, jer mnogi samo čekaju da neko od predstavnika Srba kaže nešto što im nije po ukusu, pa da ih onda proglase glavnim krivcima - rekao je istoričar, profesor Hrvoje Klasić na tribini u Zagrebu, posvećenoj preispitivanju napada na Srbe na temu "Ubij Srbina! - Izolovani incidenti ili klima u društvu". - Nenormalno je u Hrvatskoj postalo normalno, pa da čak i oni koji su napadnuti uopšte ne reaguju", primetio je Klasić. Uočava i da veliki deo Hrvata naginje nacionalizmu: "Relativizacija ustaštva nije počela s Tomislavom Karamarkom, nego s Franjom Tuđmanom... Žanjemo ono što smo posejali. Licemerne su osude i žaljenja zbog napada na Srbe, jer mnogi samo čekaju da neko od predstavnika Srba kažu nešto što im nije po ukusu, pa da ih onda proglase glavnim krivcima - kazao je Klasić, a preneo hrvatski portal "Novosti".

Pročitajte još - ”MILORADE, TO SE NE ZABORAVLjA”: Opet provokacije ispred kafića kraj Knina gde su napadnuti Srbi

PRIVEDENO JOŠ 10 HULIGANA

HRVATSKA policija uhapsila je još 10 huligana koji su u kafiću "Petko", u Uzdolju 21. avgusta, planirano napali Srbe dok su gledali fudbalsku utakmicu beogradske Crvene zvezde. Kako su saopštile šibensko-kninska i splitsko- dalmatinska policijske uprave, deset privedenih je sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja. Pre sedam dana pritvorena su četvorica huligana, a policija je tada saopštila da su svi napadači, kojih je bilo petnaestak, pripadnici splitske "Torcide".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

wb

06.09.2019. 11:01

Hrvati su to lijepo smislili. Pomiranjem potomaka Hrvata partizana i ustasa plijen je podjeljen. Potomci Hrvata ustasa ubijati ce potomke Srba partizana, a potomci Hrvata partizana ubijati ce potomke Srba cetnika , i sa time je broj Srba u Hrvatskoj sveden na minimum.