SLUČAJ DRŽAVNI UDAR U CG: Kriv bez dokaza!

V. K.

18. 06. 2019. u 08:23

СЛУЧАЈ ДРЖАВНИ УДАР У ЦГ: Крив без доказа!

Milan Knežević u Skupštini YouTube

SDT Milivoje Katnić u Skupštini Crne Gore o optužnici protiv Milana Kneževića

OPTUŽNICA protiv lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića za navodni "državni udar" podignuta je bez dokaza! To je saopštio glavni SDT Milivoje Katnić u Skupštini Crne Gore izazvavši burnu reakciju poslanika Demokratskog fronta, pa i samog Kneževića.

PROČITAJTE I: Katnić: U prikupljanju dokaza Tužilaštvu pomogli SAD i Srbija

- Dokazi koje je tužilaštvo iznosilo doveli su do situacije da prvostepeni sud ili svaki drugi sud oslobodi Kneževića, jer nije bilo činjenične indicije da se stvori jedan sistem koji ne daje nijednu drugu mogućnost osim one koju tvrdi tužilaštvo. To je učinjeno, a situacija je sklopljena na osnovu iskaza svedoka Predraga Bulatovića, kojeg je predložila odbrana. To je činjenica i postoji u spisima predmeta - rekao je Katnić na sednici parlamenta.

Usledila je neobična reakcija Milana Kneževića.

- Moram da vas obavestim da sam osoba koja voli ženski pol, a nakon ovoga što je saopštio Katnić dođe mi da ga poljubim u čelo i da mu se zahvalim na ovome što je saopštio i da pitam Ivicu Stakovića, VDT, da li je čuo šta je Katnić saopštio i da nema nikakvih dokaza protiv mene u državnom udaru već da sam optužen na osnovu teorijskih pretpostavki - rekao je Knežević, optuživši Katnića da je "fabrikovao državni udar" protiv Andrije Mandića i njega.

OPTUŽENI SVI optuženi za pokušaj tzv. državnog udara na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. - dvojica ruskih državljana, devet državljana Srbije i funkcioneri Demokratskog fronta - proglašeni su krivim prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici. Milan Knežević i Andrija Mandić osuđeni su na po pet godina.

Predrag Bulatović je potom uzeo reč i kazao da je SDT potvrdio da je optužnica protiv Kneževića podignuta teorijski.

- Cela priča o činjenicama je pala u vodu! Teorijski je on optužen i da nije bilo mog svedočenja, Milan Knežević ne bi bio osuđen. Ovim je pokazao da je zloupotrebio službeni položaj, da podmeće, konstruiše, obračunava se sa Demokratskim frontom. Vi ste sebi ispisali optužnicu, a Ivica Stanković nakon ovakve izjave treba ne da ga smeni nego da ga pošalje u zatvor. A ako nije zatvorski slučaj onda treba izvršiti nad Katnićem zdravstvene intervencije - dodao je Bulatović.

Izjavom glavnog SDT pozabavio se i lider Pokreta za promene Nebojša Medojević.

- Katnić je danas u parlamentu priznao da je optužnicu protiv Milana Kneževića podigao bez dokaza, na bazi teorije, i da je nezakonito uveo tajne mere nadzora protiv poslanika DF-a Andrije Mandića i Predraga Bulatovića, bez rešenja suda. Ovo je skandal prvog reda! Sahrana Ustava, pravne države i ljudskih prava i sloboda. Uživo u parlamentu - rekao je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

realist.

18.06.2019. 09:02

Boji se. Milo da ga nekidnapuju I predaju interpol koi ga jedva ceka da ga strpaj u cuzu I sada vadi drzavni udar Koja bagra naucio od zapada I Amera da laze. Ali nece mu uvek proci to laganje.

CEO DRZAVNI UDAR JE ISCENIRAN

18.06.2019. 09:27

ISTO KO U TURSKOJ. Milo & Redzep primetili da im gori pod straznjicom, pa se setise drzavnog udara, i tako se otarasise opozicije.