SLUČAJ DRŽAVNI UDAR: Završeno suđenje za pokušaj terorizma, presuda 9. maja

Tanjug

četvrtak, 28. 03. 2019. u 15:38

СЛУЧАЈ ДРЖАВНИ УДАР: Завршено суђење за покушај тероризма, пресуда 9. маја

Ilustracija Foto Depositphotos

Optuženi Milan Knežević tvrdi da bi ponovo sve uradio isto jer, kako kaže, nije prekršio zakon kao i da je ovaj proces bio politički montiran

IZNOŠENjEM završnih reči jednog od optuženih Milana Kneževića, završeno je suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. godine, a presuda će biti objavljena 9. maja u devet sati.

Knežević je, trećeg dana iznošenja završnih reči, između ostalog, saopštio da su on i funkcioneri DF-a radili sve po zakonu, kako bi na izborima pobedili Demokratsku partiju socijalista (DPS). Tvrdi da bi ponovo sve uradio isto jer, kako kaže, nije prekršio zakon, te istakao da je ovaj proces politički montiran.

Knežević je, takođe, rekao da je presuda već napisana, te da neko misli da će na taj način "zaustaviti građanske proteste koji već nekoliko nedelja potresaju Crnu Goru".

Poručio je i da "nikakva presuda ne sme da zaustavi građanske proteste".

Pročitajte još - Milan Knežević: Ovaj proces jeste hajka protiv Srba (FOTO)

"I svi građani Crne Gore u subotu i narednih subota treba da preplave podgoričke ulice. Ne zbog Milana Kneževića i Andrije Mandića, jer smo mi nevini i slobodni ljudi, već zbog slobode Crne Gore", rekao je Knežević, preneo je portal RTCG.

Jasno je, kako je rekao, i da je od početka u pitanju montirani politički proces: "Bila je namera da se osudimo Mandić i ja, kako bi se zabranio Demokratski front", ocenio je Knežević.

On je istakao da je optužnica počivala na Saši Sinđeliću i Mirku Velimiroviću.

Sudija Suzana Mugoša je saopštila da sud odbija kao neosnovane predloge tužilaštva i odbrane, da se izvrši uvid u audio i video snimke, koji su dostavljeni "obzirom da ovako dostavljeni snimci ne mogu biti dokaz po Zakonu o krivičnom postupku".

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćena su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Pročitajte još - Linta: Montirani sudski proces protiv Mandića i Kneževića

Optužnicom su obuhvaćena i lideri Demokratskog front (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, vozač DF-a.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi se posebno.

Specijalni tužilac Saša Čađenović, na kraju iznošenja završnih reči, zatražio je da se Šišmakov i Popov kazne maksimalnom kaznom zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Миро Марковић

28.03.2019. 16:34

Овим монтираним политичким порцесом диктатор Црне Горе са његвом фамилијом и политичком мафијом, Мило Ђукановић, је себи ископао политичку гробницу и најлошију политичку репутацаију и историји такозавног Монтенегра. Даће Бог да му поштени народ Црне Горе види ускоро леђа и направи посебни смештај у у Хилтон "Спуж" хотелу.