Ljubiša Radević, otac Miloša Radevića, jednog od mladića koji su pritvoreni zbog toga što su pre dva dana u Beranama pretukli Igora Tomkića, negirao je da je do toga došlo jer je kako je izjavio Tomkić, on hrvatske nacionalnosti, odnosno zbog navodne nacionalne ili etničke netrpeljivosti.


- Pre nekoliko dana Igor Tomkić je prijavio policiji provalu u svom prodajnom objektu, za koju je osumnjičio između ostalih i mog sina Miloša Radevića. Moj sin je saslušan u prostorijama CB Berane i potom pušten, iz razloga što su navodi prijave Tomkića bili neosnovani. Nakon toga, Igor Tomkić je 18. marta ponovo prijavio mog sinai zbog toga što je prošao pored njegove trafike, kako stoji u pijavi. Pripadnici policije su tog dana došli u moju kuću, tražeći mog sina, ali on nije bio kući. Kada je došao, saopštio sam mu da ga je tražila policija, te da ga je opet prijavio Igor Tomkić. On je revoltiran otišao kod njega da ga pita zašto je to uradio, kada nema razloga za to. Posle verbalne rasprave u prodajnom objektu Tomkića, usledio je fizički sukob između njih. Apsolutno su netačni navodi da je do ovog nemilog događaja došlo iz nacionalističkih pobuda. Moj sin kao ni naša porodica nikada nije gajila nacionalnu i etničku netrpeljivost prema bilo kome, pa ni prema Tomkiću, tako da njegove navode i osude koje stižu sa pojedinih adresa odbacujemo kao neosnovane i neobjektivne, kaže Ljubiša, koji navodi da je porodica Tomkić decenijama mirno živela u Beranama te da nikada nije bila meta napada zbog njihove nacionalne pripadnosti, ni u vreme devedesetih, tokom ratnih dešavanja u Hrvatskoj i Bosni.

PROČITAJTE JOŠ: Opština Berane osudila prebijanje Tomkića i zlostavljanje devojčice


- Apelujem na sve nadležne, Opštinu Berane, Ministarstvo vanjskih poslova, zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Hrvatku građansku inicijativu, ostale politilčke subjekte i sve pojedince da se uzdrže od prebrzih, oštrih i neutemeljenih ocena u kojima neosnovano iznose da su moj sin Miloš Radević i Novak Petrić nacional-šovinisti, te da ih treba najoštrije osuditi, zato što se ovo desilo na nacionalnoj osnovi, zbog toga što je Igor Tomkić Hrvat. Ovakve konstatacije nikome ne idu u prilog, jer su iznete i pored toga što Osnovno državno tužilaštvo u Beranama ovakvo postupanje nije kvalifikovalo kao rasnu i nacionalnu kiskriminaciju i netrpeljivost - kaže Ljubiša Radević.