Opština Berane osudila prebijanje Tomkića i zlostavljanje devojčice

M. SEKULOVIĆ

19. 03. 2019. u 20:30

Општина Беране осудила пребијање Томкића и злостављање девојчице

Berane, foto M.Sekulović

Opština Berane najoštrije osuđuje prebijanje Igora Tomkića, našeg sugrađanina, i poziva sve nadležne organe da odgovaraju oni koji su ovo delo napravili, navodi se u saopštenju te lokalne samouprave
Opština Berane najoštrije osuđuje prebijanje Igora Tomkića, našeg sugrađanina, i poziva sve nadležne organe da odgovaraju oni koji su ovo delo napravili, kao i da se utvrde sve prethodne činjenice koje su dovele do toga. Ujedno, javno pozivamo da se utvrdi zbog čega porodici Tomkić nije pružena adekvatna zaštita u prethodnom periodu, ako se uzme činjenica da su i ranije bio meta napada.


Ovo je u utorak popodne saopšreno uz Opštine Berane, uz konstataciju da pomenuti događaj, odnosno prebijanje čoveka hrvatske nacionalnosti "ne predstavlja izolovan slučaj u našem gradu, i ne želimo da ga bilo ko doživljava kao nacionalistički ispad".


- Podsećamo da je Berane bilo i ostalo harmoničan, multietičan grad i to smo dokazali i u ranijim, mnogo težim vremenima, kada su vrata ovoga grada bila otvorena za raseljena lica svih nacionalnosti. U tom pravcu ne želimo da bilo ko Berane predstavlja kao sredinu netrpeljivosti, netolerancije ili loših međunacionalnih odnosa. Takvu vrstu optužbe, ma od koga dolazila, sa indignacijom odbacujemo, i doživljavamo kao smišljenu, zlonamernu činjenicu, uz očigledno skrivanje suštinskih problema. Ono što je simptomatično jeste da je naš sugrađanin i ranije prijavljivao da su mu pretili, i na žalost, organi koji su dužni da mu garantuju bezbednost su bili i u obavezi da to učine. Sa svim ovim činjenicama, bio je upoznat i predsednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, koji je bio u komunikaciji sa Igorom Tomkićem, i u toku sa njegovim problemom. Želimo da pošaljemo poruku da je Berane bilo i ostalo nacionalno tolerantan grad, otvoren za sve dobronamerne ljude. Ali ovaj slučaj, zatim slučaj sa zlostavljanom devojčicom koji je potresao celi grad odslikava delom i stanje u kojem se trenutno nalazi društvo, i što je još gore šalje poruku da kriminal, nasilje, prodaja i konzumiranje droge, nošenje vatrenog oružja još uvek predstavljaju veliki problem za naš grad, ali i državu u celini. Pozivamo bezbedonosne organe da ovakvi i slični nemili događaji ne budu vezani za ime naših Berana, kao što vas podsećamo da je svojevremeno i prvi čovek ovoga grada bio meta nasilnika i huligana, saopšteno je iz Opštine Berane, uz poruju sa svako treba da odgovara za činjenje ili nečinjenje.

PROČITAJTE JOŠ: INCIDENT U BERANAMA: Pretučen jer je Hrvat?!

- Porodica Tomkić, kao i svaka druga društveno odgovorna familija, mora da uživa svu bezbednost ovoga grada i ove države. Bezbednost građana mora biti interes svih nas, kako lokalne uprave, tako i državnih organa, jer samo bezbedan i miran grad je garant dobrih međuljudskih i svakih drugih odnosa.

Opština Berane još jednom poziva Upravu policije, tužilaštvo i sudske organe da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, do kraja ispitaju ovaj slučaj, stoji u saopštenju za javnost Biroa sa odnose sa javnošću Opštine Berane.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije