INCIDENT U BERANAMA: Pretučen jer je Hrvat?!

M. S.

18. 03. 2019. u 20:32

ИНЦИДЕНТ У БЕРАНАМА: Претучен јер је Хрват?!

Ilustracija; Foto: Depositphotos

Beranac Igor Tomkić koji potiče iz ugledne porodice, pretučen je u naselju Dolac istog dana kada se požalio medijima da je šikaniran od nekoliko meštana jer je Hrvat

BERANAC Igor Tomkić koji potiče iz ugledne porodice, pretučen je u naselju Dolac istog dana kada se požalio medijima da je šikaniran od nekoliko meštana jer je Hrvat.

Navodno, zbog toga je zatražio azil u Nemačkoj što je izazvalo sumnje u ooravdanost njegovih pritužbi.

U Opštoj bolnici u beranama Tomkiću je pružena pomoć i ušivena mu je posekotina ispod oka, a policija je odmah uhapsila Miloša Radevića (25) i Novaka Petrića (19).

- Oni će biti zadržani u policiji a potom predati tužilaštvu, rečeno je Novostima u policiji. - Tužilac u Beranama će kvalifikovati da li se radi o prekršaju ili će protiv njih biti podnešena krivična prijava, a policija je zbog ovog incidenta već privela nekoliko osoba.

Incident se dogodio u prodavnici Tomkića koja je nekoliko puta bila na meti pljačkaša..

U ponedeljak veče povodom ovog događaja reagovala je i Hrvatska građanska inicijativa koja " najoštrije osuđuje mučki i kukavički napad na Igora Tomkića iz Berana i traži od svih institucija države Crne Gore da se vinovnici ovog nedela zakonski kazne".


PROČITAJTE JOŠ: Mladić poginuo u tuči oko devojke na dočeku Nove godine

- Ne možemo i nećemo dozvoliti da bilo ko zbog svoje nacionalne i verske pripadnosti trpi torturu u zemlji u kojoj živi i koju nesporno doživljava za svoju. Današnji napad nije samo napad na Hrvata iz Berana, već na multinacionalnu i multikonfesionalnu Crnu Goru. Očekujemo hitnu i efektnu reakciju nadležnih organa u cilju zaštite porodice Tomkić", naveli su u saopštenju iz HGI.

Saopštenjem se oglasila i Uprava policije čiji je direktor Veselin Veljivić pre nekoliko dana primio Tomkića, koji je posle toga pretučen. Iz Uprave policije su obećalu bezbednost Tomkiću i njegovoj porodici.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)