POGLEDAJTE ČUDO OD DETETA: Dečak iz Ohrida plivao osam sati po nevremenu, uprkos bolesti! (VIDEO)

Tanjug

petak, 31. 08. 2018. u 12:01

ПОГЛЕДАЈТЕ ЧУДО ОД ДЕТЕТА: Дечак из Охрида пливао осам сати по невремену, упркос болести! (ВИДЕО)

Marko Pejčinoski
Foto: youtube.com

Dečak iz Ohrida Marko Pejčinoski preplivao je Ohridsko jezero, a njegov uspeh je još veći jer je ovaj dvanaestogodišnjak pre par godina imao "infarkt kosti donjih ekstremiteta" (avaskularna nekroza)
Dečak iz Ohrida Marko Pejčinoski preplivao je Ohridsko jezero, a njegov uspeh je još veći jer je ovaj dvanaestogodišnjak pre par godina imao "infarkt kosti donjih ekstremiteta" (avaskularna nekroza).

"Čudo od deteta" i "novi makedonski heroj", kako su ga mediji nazvali, razdaljinu od tridesetak kilometara, od crkve Svetog Nauma do Ohrida, preplivao je za oko osam sati po vetrovitom vremenu.

Najmlađeg plivača koji je preplivao maratonsku stazu Ohridskog jezera na pristaništu u Ohridu dočekao veliki broj sugrađana.

Pročitajte još - Preplivao reku da spase mladića

Za ovaj podvig Marko se pripremao nešto više od godinu dana, a mediji ističu da je uspeh još veći jer je dvanestogodišnjak pre par godina imao "infarkt kosti donjih ekstremiteta" (avaskularna nekroza).

"Od tada do dan danas, ja ne smem mnogo da trčim, ali to me neće srečiti da preplivam Ohridsko jezero", rekao je Marko Pejčinoski televiziji Telma, prenosi B92.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)