Još dve američke države uvode obavezno nošenje maski

Tanjug

utorak, 30. 06. 2020. u 10:44

Још две америчке државе уводе обавезно ношење маски

AP Photo

Američke države Oregon i Kanzas, kao i grad Majami na Floridi, uvode obavezno nošenje maski u javnim prostorima kako bi sprečili širenje korona virusa
Američke države Oregon i Kanzas, kao i grad Majami na Floridi, uvode obavezno nošenje maski u javnim prostorima kako bi sprečili širenje korona virusa, prenosi Asošijeted pres, a ova mera već je na snazi i u nekim drugim državama u ovoj zemlji.


Guvernerka Oregona Kejt Braun saopštila je da će od sutra nošenje maski u ovoj državi biti obavezno u zatvorenim javnim prostorima i istakla da se virus ubrzano širi u ruralnim i urbanim delovima države.


U Kanzasu će nošenje maski biti obavezno od petka, a detalji u vezi sa ovom odredbom biće otkriveni u narednih nekoliko dana, saopštila je guvernerka Laura Keli.


Ona je istakla da je uvođenje ove odredbe neophodno kako bi se sprečilo ponovno uvođenje mera karantina.


Odredba o nošenju maski u javnosti stupila je danas na snagu i u Majamiju.


Nošenje maski obavezno je onda kada nije moguće poštovanje mera socijalnog distanciranja, uključujući i otvoren prostor, a osobe koje ne budu poštovale ovu odredbu moraće da plate kaznu u iznosu od 50 do 500 dolara.

AP PhotoU Majamiju se takođe razmatra i uvođenje policijskog časa.


Još osam saveznih država usvojilo je odredbu o obaveznom nošenju maski u toku prošle nedelje, dok je u nekim državama ova mera na snazi od ranije.